«Γέφυρα» μεταξύ Βρετανίας και ΗΠΑ για τη μεταφορά δεδομένων

0

Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας επιβεβαίωσε ότι θα «ακολουθήσει» τη διατλαντική συμφωνία μεταφοράς δεδομένων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών, με μια επέκταση που φέρει την ονομασία «U.K.-U.S. data bridge».

Τον Ιούνιο, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ κατέληξαν σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία για αυτή τη ρύθμιση. Τώρα, η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι η υπουργός Εξωτερικών, Michelle Donelan, προχώρησε στη συμφωνία – η οποία αποσκοπεί στην ενίσχυση του ψηφιακού εμπορίου, επιτρέποντας την εξαγωγή πληροφοριών πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου στις ΗΠΑ, υπό τη διασφάλιση επαρκών επιπέδων προστασίας, σύμφωνα με το καθεστώς του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Οι κανονισμοί θεσπίστηκαν στη Βουλή για να εφαρμοστεί αυτή η απόφαση», έγραψε το Υπουργείο Επιστήμης, Καινοτομίας και Τεχνολογίας. «Οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούν να κάνουν χρήση αυτής της γέφυρας δεδομένων για την ασφαλή μεταφορά προσωπικών δεδομένων σε πιστοποιημένους οργανισμούς στις ΗΠΑ, μόλις τεθούν σε ισχύ οι κανονισμοί από τις 12 Οκτωβρίου».

Η ανάγκη να έχει η Βρετανία τη δική της συμφωνία ανταλλαγής δεδομένων απορρέει από την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Ο Υπουργός Εξωτερικών αποφάσισε ότι η ένταξη του Ηνωμένου Βασιλείου στο πλαίσιο προστασίας προσωπικών δεδομένων ΕΕ-ΗΠΑ δεν υπονομεύει το επίπεδο προστασίας δεδομένων για τα υποκείμενα των δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, όταν τα δεδομένα τους μεταφέρονται στις ΗΠΑ. Αυτή η απόφαση βασίστηκε στο ότι το πλαίσιο διατηρεί υψηλά πρότυπα απορρήτου για τα προσωπικά δεδομένα του Ηνωμένου Βασιλείου», σημείωσε το Υπουργείο Επιστήμης, Καινοτομίας και Τεχνολογίας.

Η «γέφυρα» μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και ΗΠΑ θα επιτρέψει στις αμερικανικές εταιρείες που είναι πιστοποιημένες βάσει του πλαισίου της ΕΕ να μπορούν να λαμβάνουν προσωπικά δεδομένα από τη Μεγάλη Βρετανία, βάσει του EU-US Data Privacy Framework.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.