Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η Κίνα σχεδιάζει ένα νέο επενδυτικό ταμείο για τον τομέα των ημιαγωγών, στοχεύοντας να «σηκώσει» περίπου 40 δισεκατομμύρια δολάρια, ώστε να ενισχύσει τις προσπάθειες για κάλυψη της διαφοράς με τις ΗΠΑ και άλλους ανταγωνιστές.

Όπως αναφέρεται, είναι πιθανό πως αυτό θα είναι το μεγαλύτερο από τα τρία fund που ξεκινά μέσω του China Integrated Circuit Industry Investment Fund, το οποίο είναι γνωστό και ως Big Fund.

Ο στόχος των 300 δισεκατομμυρίων γουάν ξεπερνά παρόμοιες προσπάθειες που πραγματοποιήθηκαν το 2014 και το 2019, οι οποίες, σύμφωνα με κυβερνητικές εκθέσεις, «σήκωσαν» 138,7 δισεκατομμύρια και 200 δισεκατομμύρια γουάν αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές και άτομα που γνωρίζουν το θέμα, ένας από τους βασικούς τομείς στους οποίους θα πραγματοποιηθούν οι επενδύσεις είναι και ο εξοπλισμός για την κατασκευή chipset.

Ο Κινέζος Πρόεδρος, Xi Jinping, έχει αναφερθεί στην ανάγκη αυτάρκειας στην αγορά των ημιαγωγών. Αυτή έχει γίνει ακόμη πιο επιτακτική, αφού η Ουάσιγκτον επέβαλε μια σειρά μέτρων ελέγχου των εξαγωγών τα τελευταία δύο χρόνια, επικαλούμενη φόβους ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει προηγμένα chip για να ενισχύσει τις στρατιωτικές του ικανότητες.

Τον Οκτώβριο, οι ΗΠΑ έδωσαν στη δημοσιότητα ένα σαρωτικό πακέτο κυρώσεων που «έκοψε» την πρόσβαση της Κίνας σε προηγμένο εξοπλισμό κατασκευής chipset, ενώ και οι σύμμαχοι των ΗΠΑ, οι Ιαπωνία και Ολλανδία, έχουν προχωρήσει στη λήψη παρόμοιων μέτρων.

Το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας σχεδιάζει να συνεισφέρει 60 δισεκατομμύρια γουάν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.