Η Meta ετοιμάζει συνδρομητικές εκδόσεις των Facebook και Instagram

0

Η Meta θα μπορούσε να επιτρέψει στους Ευρωπαίους χρήστες να αποφύγουν την εμφάνιση διαφημίσεων, προχωρώντας στη διάθεση μιας επί πληρωμής συνδρομής για την πρόσβαση στο Facebook και το Instagram.

Δημοσίευμα των New York Times αναφέρει ότι η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο διάθεσης επί πληρωμής συνδρομής στα προϊόντα της, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες της ΕΕ για το απόρρητο των δεδομένων και τις διαφημίσεις.

Επί του παρόντος και σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τιμή ή την ημερομηνία διάθεσης αυτών των συνδρομών, ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν όντως θα κυκλοφορήσουν.

Η εταιρεία βρίσκεται σε «κόντρα» με τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές, για φερόμενες παραβιάσεις του απορρήτου από τις υπηρεσίες της. Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας της επέβαλε πρόστιμο 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη μεταφορά δεδομένων από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ, λόγω παραβίασης του GDPR. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ υπέγραψαν συμφωνία μεταφοράς δεδομένων τον Ιούλιο, χαλαρώνοντας τους περιορισμούς στις πλατφόρμες.

Η Meta έχει ήδη αρχίσει να προσφέρει δυνατότητα εξαίρεσης από τη στοχευμένη διαφήμιση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ φέρεται να πρότεινε ένα ακόμη βήμα, με τη διάθεση της ως opt-in επιλογής για κάθε χρήστη των υπηρεσιών στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή.

Την ίδια στιγμή, έχει καθυστερήσει τη διάθεση της νέας της κοινωνικής πλατφόρμας, Threads, στην Ευρώπη, λόγω ρυθμιστικών ανησυχιών.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.