Η Ιαπωνία θα προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες εκπαίδευσης στα digital skills

0

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αναλαμβάνει δράση για να αντιμετωπίσει την έλλειψη ψηφιακού ταλέντου στη χώρα. Διαθέτοντας, επί του παρόντος, περίπου 1 εκατομμύριο «digital workers», η ιαπωνική κυβέρνηση προβλέπει πως θα υπάρχει έλλειψη 2,3 εκατομμυρίων ατόμων μέχρι το 2026. Για να γεφυρώσει αυτό το χάσμα, σχεδιάζει να επεκτείνει τις ευκαιρίες για μαθητές και εργαζόμενους, ώστε να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Ιαπωνία στοχεύει περίπου 110.000 άτομα να πραγματοποιούν σχετικές σπουδές μέχρι το οικονομικό έτος 2024. Αυξάνοντας τον αριθμό των ατόμων με ψηφιακές δεξιότητες, η χώρα ελπίζει να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για επαγγελματίες σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη.

Η επέκταση της εκπαίδευσης στις ψηφιακές δεξιότητες αναμένεται πως θα ωφελήσει τόσο τους μαθητές όσο και το εργατικό δυναμικό. Οι μαθητές θα μπορούν να λάβουν την απαραίτητη εκπαίδευση για να είναι ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας και να συμβάλουν στην ψηφιακή οικονομία της Ιαπωνίας. Από την άλλη, οι εργαζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους και να παραμείνουν ανταγωνιστικοί σε μια ολοένα και πιο ψηφιοποιημένη οικονομία.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έρχεται καθώς η Ιαπωνία αναγνωρίζει τη σημασία της ψηφιοποίησης για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και της καινοτομίας. Επενδύοντας στην ανάπτυξη ψηφιακών ταλέντων, στοχεύει να παραμείνει ανταγωνιστική στην παγκόσμια βιομηχανία της τεχνολογίας.

Όπως αναφέρεται, αν και οι προσπάθειες της κυβέρνησης επικεντρώνονται στην αύξηση του αριθμού των ατόμων με ψηφιακές δεξιότητες, είναι ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς να υποστηρίξουν αυτές τις πρωτοβουλίες. Η συνεργασία μεταξύ του ακαδημαϊκού κόσμου, της βιομηχανίας και της κυβέρνησης είναι απαραίτητη για την παροχή σχετικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και ευκαιριών εργασίας.

Συνολικά, η επέκταση των ευκαιριών για εκπαίδευση στα digital skills αποτελεί ένα «προληπτικό» βήμα προς την αντιμετώπιση της έλλειψης ταλέντου στη χώρα. Μέσω αυτών των προσπαθειών, η Ιαπωνία στοχεύει να καλλιεργήσει ένα εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό που θα μπορεί να συμβάλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό διαφόρων τομέων και να οδηγήσει στην οικονομική ευημερία.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.