Η Γερμανία δεσμεύει 20 δισ. ευρώ για τη βιομηχανία των chipset

0

Η γερμανική κυβέρνηση δέσμευσε το ποσό των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα διανεμηθεί έως το 2027 για την ενίσχυση της βιομηχανίας των ημιαγωγών της χώρας, με τα μισά από τα συγκεκριμένα κεφάλαια να έχουν ήδη διατεθεί στον αμερικανικό κολοσσό Intel.

Σε δημοσίευμα του, το Bloomberg ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Γερμανίας θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να ενισχύσει τον τεχνολογικό τομέα της χώρας και για να εξασφαλίσει προμήθειες κρίσιμων εξαρτημάτων, που θα διατεθούν σε γερμανικές και διεθνείς εταιρείες.

Περίπου το 75 τοις εκατό του ποσού έχει σχεδόν κατανεμηθεί, με μια επένδυση 10 δισεκατομμυρίων ευρώ σε μια νέα μονάδα παραγωγής της Intel και συμφωνίες για την παροχή 5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε επιδοτήσεις προς την Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) και 1 δισεκατομμυρίου προς την Infineon.

Επιπλέον, μια κοινοπραξία μεταξύ της γερμανικής ZF Friedrichshafen και της αμερικανικής κατασκευάστριας chipset Wolfspeed πρόκειται να λάβει 750 εκατομμύρια ευρώ σε κρατικά κεφάλαια.

Οι πηγές ανέφεραν ότι άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται ήδη στη Γερμανία θα μπορούσαν να επωφεληθούν από το υπόλοιπο των περίπου 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των GlobalFoundries και της Bosch, που έχουν και οι δύο παρουσία στην πόλη της Δρέσδης.

Το ταμείο των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη της βιομηχανίας των chipset διατέθηκε αρχικά για επενδύσεις σε τεχνολογίες απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα, αλλά το πεδίο εφαρμογής επεκτάθηκε, στη συνέχεια, στον τεχνολογικό τομέα.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.