Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 18 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
InfoCom
Home»IT

Τέλος το «i»: Η Intel μετονομάζει τις CPU σε Core και Core Ultra

15/06/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read IT

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο διευθυντής παγκόσμιων επικοινωνιών της Intel, Bernard Fernandes, ανέφερε, σε ανάρτηση του στο Twitter, ότι η γνωστή κατασκευάστρια θα έκανε κάποιες αλλαγές στο branding των CPU της, με την επερχόμενη, τότε, κυκλοφορία των chipset της οικογένειας Meteor Lake.

Σήμερα, η Intel επιβεβαίωσε πως θα προχωρήσει στις συγκεκριμένες αλλαγές, καθώς ανακοίνωσε ότι θα μετονομάσει τους βασικούς επεξεργαστές που αναπτύσσει και που απευθύνονται στην καταναλωτική αγορά, σε Core και Core Ultra, στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, με την κυκλοφορία των Meteor Lake.

Η ανακοίνωση της Intel -που αποτελεί την μεγαλύτερη αλλαγή στο branding των επεξεργαστών της τα τελευταία 15 χρόνια- έρχεται λιγότερο από ένα χρόνο αφότου αποφάσισε να βάλει τέλος στα branding Pentium και Celeron για τα mobile chipset της, αναφέροντας ότι, ξεκινώντας από φέτος, θα ονομάζονται απλώς «Intel Processor».

Τα νέα ονόματα των CPU θα χάσουν, επίσης, το «i», που αποτελεί μέρος του branding των chip της και αρκετό καιρό. Ξεκινώντας με τις CPU Meteor Lake, η Intel θα τους ονομάζει μόνο με αριθμούς (3/5/7/9). Ο αριθμός γενιάς θα εξακολουθεί να αποτελεί μέρος του αριθμού επεξεργαστή, αλλά δεν θα χρησιμοποιείται μπροστά από το όνομα της CPU.

Από εδώ και στο εξής, η σειρά Intel Core θα χρησιμοποιείται στα πιο mainstream chip της, ενώ το branding Core Ultra θα στοχεύει στους «πιο προηγμένους επεξεργαστές». Σύμφωνα με την Caitlin Anderson, αντιπρόεδρο της Intel και γενική διευθύντρια του Client Computing Group Sales, οι αλλαγές θα διευκολύνουν όσους αγοράζουν υπολογιστές που βασίζονται σε Intel, να γνωρίζουν τι είδους CPU περιλαμβάνεται.

«Ο οδικός χάρτης μας δείχνει πώς η Intel δίνει προτεραιότητα στην καινοτομία και την πρωτοπορία στην τεχνολογία, με προϊόντα όπως το Meteor Lake, που επικεντρώνονται στην ενεργειακή απόδοση και την τεχνητή νοημοσύνη σε κλίμακα. Για καλύτερη ευθυγράμμιση με τις προϊοντικές στρατηγικές μας, εισάγουμε μια δομή branding που θα βοηθήσει τους αγοραστές υπολογιστών να διαφοροποιήσουν καλύτερα» μεταξύ των προϊόντων της Intel.

Φωτογραφία από Maurizio Pesce υπό Creative Commons

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

branding chipset cpu Intel
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αξιοποίηση της τεχνολογίας στη διαχείριση των υδάτων

Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία

Στην τελική φάση η εφαρμογή επαλήθευσης ηλικίας για τα κοινωνικά δίκτυα

WINGS ICT Solutions: πράσινη έξυπνη σχολική μονάδα στον Δήμο Αιγάλεω

SmartTalks #112: Χρυσάνθη Βαλιανάτου, Flip – Νέα εποχή στο refurbished!

Το Παρίσι μειώνει την εξάρτηση από την αμερικανική τεχνολογία

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Infocom Today #164: Η ΤΝ ανατρέπει τις ισορροπίες και φέρνει νέα δεδομένα!
  • ΑΑΔΕ: Υποβλήθηκαν αυτοματοποιημένα οι προεκκαθαρισμένες δηλώσεις για 1 εκ. φυσικά πρόσωπα
  • Webinars από την ΕΛΜΗSYSTEMS για την Hλεκτρονική Tιμολόγιση και την Αγορά της Λιανικής
  • Lidl Ελλάς: Ενισχύει το Make-A-Wish με 120.000€ μέσω της πασχαλινής της ενέργειας
  • Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΡΑΑΕΥ: Αξιοποίηση της τεχνολογίας στη διαχείριση των υδάτων
  • Προτάσεις για μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας κατέθεσε η Eurelectric
  • «Innovation Meets Industry»: ΣΦΕΕ και ID-GC συνεργάζονται για την Υγεία
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
  • Νέο Γενικός Διευθυντής της CISCO για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ο Παναγιώτης Γκολέμης
  • Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία. Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030.
  • Η ESET παρουσιάζει λύσεις προστασίας για Cloud Workload και βελτιώσεις τεχνητής νοημοσύνης για τους πελάτες του ESET PROTECT
  • Νέα υπηρεσία κυβερνοασφάλειας από την COSMOTE TELEKOM
  • Πάνω από 1 εκατ. τραπεζικοί λογαριασμοί παραβιάστηκαν το 2025 – στο στόχαστρο τα διαπιστευτήρια χρηστών
  • Κυβερνοαπειλές Μάρτιο 2026: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει 1.390 επιθέσεις ανά εβδομάδα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.