Κινεζικό «μπλόκο» σε μεγάλη αμερικανική εταιρεία κατασκευής chipset

0

Οι αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι τα προϊόντα που κατασκευάζονται από την αμερικανική Micron Technology -η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά των chipset μνήμης- απέτυχαν στους σχετικούς ελέγχους γύρω από την ασφάλεια.

Λόγω αυτού, η Κίνα αποφάσισε να απαγορεύσει στους παρόχους βασικών υποδομών να αγοράζουν από τη συγκεκριμένη εταιρεία. Η απόφαση θα μπορούσε να επηρεάσει τομείς όπως οι τηλεπικοινωνίες και οι μεταφορές, σύμφωνα με τον ευρύ ορισμό της χώρας για τις «υποδομές ζωτικής σημασίας».

«Η έρευνα διαπίστωσε ότι τα προϊόντα της Micron παρουσιάζουν σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια του δικτύου, οι οποίοι θέτουν σημαντικούς κινδύνους, επηρεάζοντας την εθνική ασφάλεια της Κίνας», ανέφερε σε δήλωση της η Διοίκηση Κυβερνοχώρου της Κίνας (CAC).

Η Micron είπε ότι έλαβε την ειδοποίηση της CAC για την ολοκλήρωση της επανεξέτασης των προϊόντων της που πωλούνται στην Κίνα και ότι «ανυπομονεί να συνεχίσει να συμμετέχει σε συζητήσεις με τις κινεζικές αρχές». Η CAC δεν παρείχε λεπτομέρειες για τους κινδύνους που εντόπισε, ούτε για το ποια προϊόντα θα επηρεαστούν.

Η Micron κατασκευάζει τσιπ μνήμης flash DRAM και NAND και ανταγωνίζεται τις νοτιοκορεατικές Samsung Electronics και SK Hynix, καθώς και την ιαπωνική Kioxia, μια θυγατρική της Toshiba.

Η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης είναι σημαντική, καθώς πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια μιας συνόδου κορυφής της G7 στην Ιαπωνία. Η Micron ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ένα επενδυτικό σχέδιο για την Ιαπωνία, που θα φτάσει ακόμη και τα 500 δισεκατομμυρίων γιεν (3,70 δισεκατομμύρια δολάρια).

Share.

Comments are closed.