Κάλεσμα Huawei για ψηφιακό μετασχηματισμό – «Το παγκόσμιο τοπίο αλλάζει ταχέως»

0

Η CFO και εκ περιτροπής πρόεδρος της Huawei, Sabrina Meng, προέτρεψε τις βιομηχανίες να αγκαλιάσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό, καθώς «έχει ωριμάσει ο χρόνος» για να υιοθετήσουν τις νέες τεχνολογίες με στόχο την ανάπτυξη, ενώ δεσμεύτηκε ότι η κινεζική εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει στη συνδεσιμότητα, στο computing, στα αποθηκευτικά συστήματα και στο cloud.

Κατά τη διάρκεια του Huawei Analyst Summit 2023, που πραγματοποιήθηκε στην Shenzhen, το υψηλόβαθμο στέλεχος της Huawei προειδοποίησε ότι το παγκόσμιο τοπίο αλλάζει ταχέως, λόγω της αυξανόμενης επιρροής που υπάρχει σε αυτό από την ψηφιακή οικονομία.

«Αυτό θα έχει βαθύ αντίκτυπο στη βιομηχανική καινοτομία και την οικονομική ανάπτυξη. Η ψηφιακή οικονομία εξελίσσεται σε βασική κινητήρια δύναμη πίσω από την αναδιοργάνωση των παγκόσμιων πόρων, την αναδιάρθρωση της παγκόσμιας οικονομίας και τις αλλαγές στο παγκόσμιο ανταγωνιστικό τοπίο», σημείωσε η Meng.

Η Huawei εκτίμησε ότι, έως το 2025, περίπου το 35% της οικονομικής ανάπτυξης θα «καθοδηγείται» από την ψηφιακή οικονομία, ενώ μέχρι το 2026 οι παγκόσμιες δαπάνες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό αναμένεται να φτάσουν τα 3,4 τρισεκατομμύρια δολάρια. Πάνω από 170 χώρες και περιοχές έχουν αναπτύξει ψηφιακές στρατηγικές, σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Τόσο οι επιχειρήσεις που γίνονται ψηφιακές όσο και αυτές που βοηθούν άλλες να γίνουν ψηφιακές θα έχουν τεράστιες αγορές να στοχεύσουν και τεράστια οικονομικά οφέλη, τόσο τώρα όσο και στο μακρινό μέλλον. Καθώς η δύναμη της ψηφιοποίησης απελευθερώνεται, τα όρια μεταξύ των επιχειρήσεων θα «θαμπώσουν» και μαζί θα οδηγήσουν σε μια βιομηχανική διασύνδεση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Το στέλεχος παραδέχτηκε ότι η ίδια η Huawei «δεν είναι μια digitally native εταιρεία» και πως απαιτούνται πολλά έργα μετασχηματισμού για να γίνει τέτοια. «Σε αυτή τη διαδικασία, βελτιώσαμε τις δυνατότητες σε τομείς όπως η Ε&Α, η κατασκευή, οι πωλήσεις και η χρηματοδότηση. Σε όλη τη διαδικασία, διαπιστώσαμε ότι οι δυνατότητές μας έχουν βελτιωθεί σημαντικά», σημείωσε η Meng.

Share.

Comments are closed.