Η Intel και η Arm ενώνουν τις δυνάμεις τους στην παραγωγή chipset

0

Η Intel ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τη βρετανική Arm, για να διασφαλίσει ότι τα chipset κινητών τηλεφώνων και άλλων προϊόντων που χρησιμοποιούν την τεχνολογία της δεύτερης μπορούν να κατασκευαστούν στα εργοστάσια της.

Η Intel, όπως τονίζουν τα διεθνή μέσα, έχει δει το τεχνολογικό της πλεονέκτημα να αμβλύνεται, από ανταγωνιστές όπως η Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) – που αναπτύσσει chipset για τους πελάτες της, όπως η Apple. Η στρατηγική ανάκαμψης της Intel εξαρτάται εν μέρει από το «άνοιγμα» των εργοστασίων της προς άλλες εταιρείες chipset, ιδιαίτερα σε εκείνες που δραστηριοποιούνται στην κινητή τηλεφωνία.

Η ίδια ανέφερε, στην ανακοίνωση της, πως και άλλες εταιρείες, όπως η Qualcomm, θα χρησιμοποιήσουν τα εργοστάσιά της για την ανάπτυξη μελλοντικών chip. «Υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για υπολογιστική ισχύ λόγω της ψηφιοποίησης των πάντων, αλλά μέχρι τώρα οι πελάτες είχαν περιορισμένες επιλογές για σχεδιασμό βάσει της πιο προηγμένης τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας», δήλωσε ο Pat Gelsinger, διευθύνων σύμβουλος της Intel.

Από την πλευρά της, η Arm, που ανήκει στο ιαπωνικό SoftBank Group και η οποία ετοιμάζεται για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο μέσα στην τρέχουσα χρονιά, αποτελεί έναν σημαντικό προμηθευτή σχεδίων για πολλές εταιρείες chipset, ειδικά για κινητά τηλέφωνα. Η Arm διαθέτει συνεργασίες με μεγάλους κατασκευαστές, ώστε να διασφαλίσει ότι τα σχέδιά της θα αποδίδουν όπως αναμένεται κατά τις διαδικασίες παραγωγής που ακολουθούνται.

Η συνεργασία, που ανακοινώθηκε την Τετάρτη, έχει ως στόχο να φέρει την Intel σε άμεσο ανταγωνισμό με την TSMC και τη νοτιοκορεατική Samsung Electronics, τις δύο εταιρείες που κατασκευάζουν επί του παρόντος την πλειοψηφία των chipset τα οποία χρησιμοποιούνται στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας.

Share.

Comments are closed.