Ενισχύεται η συνεργασία των Nokia και Kyndryl στο private 5G

0

Η Nokia και η Kyndryl επεκτείνουν τη συνεργασία τους για τρία χρόνια, αφού προσέλκυσαν περισσότερους από 100 πελάτες με στόχο την αυτοματοποίηση εργοστασιακών μονάδων κάνοντας χρήση δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), έναν χρόνο αφότου έδωσαν, για πρώτη φορά, τα «χέρια».

«Αναπτύξαμε σημαντικά τη δραστηριότητά μας μέσα στην περσινή χρονιά, όσον αφορά στον αριθμό των πελατών και τον αριθμό των δικτύων», τόνισε ο Chris Johnson, επικεφαλής του τομέα enterprise business της φιλανδικής Nokia.

Οι δύο οργανισμοί αναφέρουν πως πολλές εταιρείες επανέρχονται για να εγκαταστήσουν private networks σε περισσότερες μονάδες τους, μετά την αρχική υιοθέτηση της τεχνολογίας σε κάποιο εργοστάσιο.

Μετά την απόσχισή της από την IBM το 2021, η Kyndryl έχει επικεντρωθεί στην οικοδόμηση της επιχειρηματικής της δραστηριότητας και έχει υπογράψει αρκετές συμφωνίες με παρόχους cloud.

Άλλωστε, το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς ιδιωτικού 5G αναμένεται να φτάσει τα 41,02 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030, από 1,38 δισεκατομμύρια το 2021, όπως αναφέρεται σε μελέτη της Grand View Research.

Σημειώνεται πως, πριν από μερικές ημέρες, η Kyndryl γιόρτασε την πρώτη επέτειό μετά την επίσημη έναρξη των δραστηριοτήτων της και στην χώρα μας. Σήμερα, εξυπηρετεί εταιρικούς πελάτες στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Τράπεζα Κύπρου, Interamerican, Attica bank, Eurolife, Honda, Mitsubishi, Schneider Electric, Deutsche Bank, Dow, RSA Insurance, BMW Group και άλλων. Παράλληλα, συνέχισε και ανέπτυξε τις συνεργασίες της στη χώρα μας με σημαντικούς πελάτες όπως η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank, καθώς και το ελληνικό Δημόσιο.

Share.

Comments are closed.