Παρασκευή, 31 Μαρτίου

Crypto: Ο Λευκός Οίκος αποκαλύπτει σχέδιο για την αντιμετώπιση των κινδύνων

0

Ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε έναν οδικό χάρτη μέσω του οποίου καλεί σε ενίσχυση των προσπαθειών για ρύθμιση του τομέα των κρυπτονομισμάτων.

Η κυβέρνηση Biden παρουσίασε το σχέδιο της για την αντιμετώπιση πιθανών κινδύνων από τα κρυπτονομίσματα, σε έναν οδικό χάρτη που καλεί τις αμερικανικές Αρχές να «εντείνουν την επιβολή όπου χρειάζεται» και το Κογκρέσο «να εντείνει τις προσπάθειές του» για τη ρύθμιση του κλάδου.

Η ανάρτηση ξεκινά αναφέροντας ορισμένες σημαντικές αποτυχίες στον τομέα των κρυπτονομισμάτων που έλαβαν χώρα μέσα στην περασμένη χρονιά, συμπεριλαμβανομένης της κατάρρευσης του UST αλλά και εκείνης του FTX -που αποτελούσε κάποτε το τρίτο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο- οδηγώντας σε ζημίες δισεκατομμυρίων.

«Ευτυχώς, μέχρι σήμερα, η αναταραχή στις αγορές των κρυπτονομισμάτων είχε μικρό αρνητικό αντίκτυπο στο ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα», τονίζεται χαρακτηριστικά στην οδηγία, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση Biden επικεντρώνει στον μετριασμό των κινδύνων αλλά και στο ότι δεν υπάρχει υπονόμευση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Η ίδια ανάρτηση προσθέτει ότι «οι ειδικοί κατά μήκος της κυβέρνησης διαμόρφωσαν το πρώτο πλαίσιο για την ανάπτυξη ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τους κινδύνους που ενέχουν».

Επιπρόσθετα, αναφέρεται και σε μερικούς από τους μεγαλύτερους παράγοντες κινδύνου, όπως η έλλειψη εφαρμοστέων κανονισμών, οι παραπλανητικές δηλώσεις, η αποτυχία επαρκών γνωστοποιήσεων και τα φτωχά μέτρα κυβερνοασφάλειας, «που επέτρεψαν στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας να κλέψει πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να χρηματοδοτήσει το επιθετικό πυραυλικό της πρόγραμμα».

Κάλεσε τις υπηρεσίες να χρησιμοποιήσουν την εκτελεστική τους εξουσία ώστε να «ενισχύουν την επιβολή του νόμου και να εκδίδουν νέες οδηγίες όπου χρειάζεται». Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζητά από το Κογκρέσο να αυξήσει τις προσπάθειες του για ρύθμιση της αγοράς του crypto.

Ο Λευκός Οίκος σημειώνει ότι το Κογκρέσο δεν πρέπει να επιτρέψει σε βασικούς θεσμούς, όπως τα συνταξιοδοτικά ταμεία, να εισέλθουν στην αγορά του crypto, καθώς αυτό θα εμβαθύνει τους δεσμούς μεταξύ των κρυπτονομισμάτων και του ευρύτερου χρηματοπιστωτικού συστήματος και θα αυξήσει τους συστημικούς κινδύνους, αποκαλώντας «σοβαρό λάθος» τη ψήφιση νόμων που εμβαθύνουν τους συγκεκριμένους δεσμούς.

Η ανάλυση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση Biden υποστηρίζει υπεύθυνες τεχνολογικές καινοτομίες που κάνουν τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες φθηνότερες, γρήγορες, ασφαλέστερες και πιο προσιτές, λαμβάνοντας υπόψη τους πιθανούς κινδύνους.

Share.

Comments are closed.