Οι Intel, Samsung, TSMC και άλλες 62 εταιρείες σχηματίζουν συμμαχία για το κλίμα

0

Μια νέα συμμαχία, με ένα σύνολο επιχειρήσεων από τον τεχνολογικό κλάδο που ξεπερνά τις 60, συστάθηκε κατά τη διάρκεια της διάσκεψης COP27 για το κλίμα, που πραγματοποιείται στην Αίγυπτο.

Υπό την ονομασία Semiconductor Climate Consortium, η συμμαχία δημιουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα σε συνεργασία με τη SEMI, τη βιομηχανική ένωση για την αλυσίδα εφοδιασμού παραγωγής και σχεδίασης ηλεκτρονικών.

Ο στόχος είναι να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σε όλη την αλυσίδα αξίας. Τα ιδρυτικά μέλη έχουν, στο σύνολο τους, επιβεβαιώσει την υποστήριξή τους για τη Συμφωνία του Παρισιού, η οποία στοχεύει στον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη στον 1,5 βαθμό Κελσίου.

Τα ιδρυτικά μέλη περιλαμβάνουν μερικούς από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες εργοστασίων κατασκευής ημιαγωγών, συμπεριλαμβανομένων των GlobalFoundries, Intel, Micron, Samsung Electronics, SK Hynix και TSMC. Περιλαμβάνει, όμως, και εταιρείες όπως η AMD, η Google και η Microsoft, αλλά και brands από άλλους τομείς.

«Τα μέλη του SCC αναγνωρίζουν τον αντίκτυπο του κλάδου στο κλίμα και την ανάγκη για αυξημένη εστίαση στη συνεργασία για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης σε όλη την αλυσίδα αξίας», δήλωσε ο Mousumi Bhat, αντιπρόεδρος των παγκόσμιων προγραμμάτων βιωσιμότητας στη SEMI. «Ανυπομονούμε να θέσουμε ουσιαστικούς στόχους βιωσιμότητας και να βοηθήσουμε στη διασφάλιση ενός υγιούς περιβάλλοντος για τις μελλοντικές γενιές».

Το επόμενο βήμα της SCC είναι να εκλέξει ένα διοικητικό συμβούλιο, ώστε να καθορίσει τις προτεραιότητές που θα ευθυγραμμίζονται με τους γενικούς στόχους της συνεργασίας σε σχέση με τις βέλτιστες πρακτικές, τη διαφάνεια σχετικά με τις εκπομπές και τις φιλοδοξίες για απαλλαγή από τον άνθρακα.

Η σύσταση της κοινοπραξίας έρχεται σε μια περίοδο που η κατασκευή νέων εργοστασίων βρίσκεται σε ανοδική πορεία, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Άλλωστε, ο αμερικανικός νόμος CHIPS and Science, που ψηφίστηκε τον Ιούλιο, παρέχει 52 δισεκατομμύρια δολάρια για την επέκταση της παραγωγής στη χώρα. Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ όρισε τα πρώτα μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής του CHIPS Act τον Σεπτέμβριο, ενώ εντοπίζεται σημαντική αλληλεπικάλυψη μεταξύ των εταιρειών-μελών της SCC και εκείνων της επιτροπής.

Αναλυτικά, τα 65 μέλη της συμμαχίας:

Advantest Google Pfeiffer Vacuum
AICELLO Hermes-Epitek Plexus Corp.
AMD Hitachi High-Tech Samsung Electronics
ams OSRAM Group imec Schneider Electric
Analog Devices Intel Corporation SCREEN
Applied Materials JSR Showa Denko Materials
Arkema KLA SK hynix
ASE KOKUSAI ELECTRIC SkyWater
ASM Kulicke & Soffa Sphera
ASML Lam Research STMicroelectronics
ASMPT Lasertec Sumitomo Chemical
Athinia™ Longi Tokyo Electron Limited
Axcelis Marvell Tokyo Ohka Kogyo
Brewer Science Micron Tokyo Seimitsu
DAS Environmental Expert Microsoft Tri Chemical Laboratories
Dongjin Semichem Monument Chemical TSMC
DuPont MYCRONIC UCT
EBARA Nanya Technology ULVAC
Edwards Nikon UTAC
Entegris NXP VAT Group
GlobalFoundries onsemi Western Digital
GlobalWafers Ovivo
Share.

Comments are closed.