Οι πάροχοι πιέζουν την ΕΕ, ζητώντας από το Big Tech να πληρώσει

0

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Reuters, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι πιέζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσει στην εφαρμογή νέας νομοθεσίας, μέσω της οποίας θα αναγκάσει το Big Tech να πληρώνει για το κόστος των υποδομών, ακολουθώντας το παράδειγμα της Αυστραλίας.

Οι ευρωπαϊκοί πάροχοι άσκησαν πιέσεις για οικονομική συνεισφορά από αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας όπως η Google, η Facebook και η Netflix, λέγοντας ότι είναι υπεύθυνες για ένα τεράστιο ποσοστό της διαδικτυακής κίνησης που εντοπίζεται στη Γηραιά ήπειρο.

Η πρόταση συζητείται στο πλαίσιο του GSMA, της ένωσης που εκπροσωπεί περισσότερους από 750 παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

«Ο GSMA συντονίζει μια πρόταση που αναφέρεται στη συμβολή του Big Tech στις επενδύσεις υποδομής στην Ευρώπη», δήλωσε ο John Giusti, chief regulatory officer του GSMA, χωρίς να διευκρινίσει το περιεχόμενο της πρότασης.

Σύμφωνα με τον Giusti, μια σχετική επιστολή θα σταλεί στον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο, Thierry Breton, μέσα στις επόμενες πέντε έως έξι εβδομάδες.

Share.

Comments are closed.