Η Interpol ανησυχεί: Το metaverse οδηγεί σε νέους τύπους κυβερνοεγκλήματος

0

Η Interpol προετοιμάζεται για τον κίνδυνο που παρουσιάζουν περιβάλλοντα όπως το «metaverse» να οδηγήσουν στη δημιουργία νέων τύπων ηλεκτρονικού εγκλήματος και να επιτρέψουν στο υπάρχον να λάβει χώρα σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Οι χώρες – μέλη της Interpol έχουν εκφράσει ανησυχίες σε σχέση με το πώς μπορούν να προετοιμαστούν για ενδεχόμενα εγκλήματα στο metaverse, όπως δήλωσε στο Reuters ο Madan Oberoi, εκτελεστικός διευθυντής τεχνολογίας και καινοτομίας της Interpol.

«Μερικά από τα εγκλήματα μπορεί να είναι νέα σε αυτό το μέσο, ​​ορισμένα από τα υπάρχοντα εγκλήματα να ενεργοποιηθούν από το μέσο και να μεταφερθούν σε ένα νέο επίπεδο», σημείωσε.

Το phishing και οι απάτες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν διαφορετικά όταν εμπλέκονται τεχνολογίες όπως η επαυξημένη πραγματικότητα και εικονική πραγματικότητα, σύμφωνα με τον Oberoi. Τα θέματα ασφάλειας των παιδιών είναι επίσης ανησυχητικά, υπογράμμισε.

Η εικονική πραγματικότητα θα μπορούσε να διευκολύνει και το έγκλημα στον φυσικό κόσμο. «Εάν μια τρομοκρατική ομάδα θέλει να επιτεθεί σε έναν φυσικό χώρο, μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτόν τον χώρο για σχεδίαση, προσομοίωση και πραγματοποίηση ασκήσεων, πριν επιτεθεί».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Europol, ανέφερε σε έκθεσή της ότι οι τρομοκρατικές ομάδες ενδέχεται στο μέλλον να χρησιμοποιούν τους εικονικούς κόσμους για προπαγάνδα, στρατολόγηση και εκπαίδευση. Οι χρήστες ενδέχεται επίσης να δημιουργούν εικονικούς κόσμους με «εξτρεμιστικούς κανόνες».

Share.

Comments are closed.