Ο Elon Musk παίρνει τον έλεγχο του Twitter, απολύει τον CEO και τον CFO

0

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα, ο Elon Musk είναι πλέον επικεφαλής της Twitter.

Σύμφωνα με πηγές, ο διευθύνων σύμβουλος της Twitter, Parag Agrawal, και ο οικονομικός διευθυντής, Ned Segal, έφυγαν από τα κεντρικά γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο και δεν αναμένεται να επιστρέψουν. Ο Vijaya Gadde, επικεφαλής νομικής πολιτικής, εμπιστοσύνης και ασφάλειας, φέρεται επίσης να απολύθηκε.

Ο Musk είχε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή για να ολοκληρώσει την εξαγορά της Twitter, ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, διαφορετικά θα βρισκόταν αντιμέτωπος με δικαστική διαμάχη. Ο δισεκατομμυριούχος έγραψε στο Twitter «το πουλί ελευθερώθηκε», σε μια προφανή αναφορά στην ολοκλήρωση της εξαγοράς.

Τον Απρίλιο, η Twitter είχε αποδεχθεί την πρόταση του να εξαγοράσει την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, ο δεύτερος άρχισε σύντομα να δημιουργεί αμφιβολίες σχετικά με τις προθέσεις του να τηρήσει τη συμφωνία, ισχυριζόμενος ότι η εταιρεία απέτυχε να αποκαλύψει με επάρκεια τον αριθμό των ανεπιθύμητων και ψεύτικων λογαριασμών.

Όταν είπε ότι τερμάτιζε τη συμφωνία, η εταιρεία μήνυσε τον δισεκατομμυριούχο, ισχυριζόμενη ότι «αρνείται να τηρήσει τις υποχρεώσεις του προς την Twitter και τους μετόχους της, επειδή η συμφωνία που υπέγραψε δεν εξυπηρετεί πλέον τα προσωπικά του συμφέροντα».

Δεν είναι ακόμη σαφές ο τρόπος με τον οποίο ο Musk θα χρηματοδοτήσει τη συμφωνία. Νωρίτερα φέτος, εξασφάλισε κάποια χρηματοδότηση από διάφορες επενδυτικές τράπεζες. Έλαβε επίσης την υποστήριξη ορισμένων επενδυτών υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών επιχειρηματικών κεφαλαίων και CEOs τεχνολογίας.

Share.

Comments are closed.