ΗΕΡΑ: οι καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις της Ουγγαρίας ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη και την έκθεση BEYOND 4.0

0

Η ελληνική αντιπροσωπεία του Εθνικού Οργανισμού Εμπορίου της Ουγγαρίας (HEPA) -του θεσμικού φορέα προώθησης της ουγγρικής επιχειρηματικότητας- με την υποστήριξη της πρεσβείας της Ουγγαρίας, πήρε μέρος, στην διεθνή τεχνολογική έκθεση BEYOND 4.0 η οποία έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Θ. για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, από 29/9/2022 έως και την 1/10/2022.

Η Ουγγρική πρεσβεία, ως επίσημη προσκεκλημένη στην έκθεση, μαζί με την ΗΕΡΑ Greece, αποτέλεσε μία ξεχωριστή συμμετοχή. Οι επισκέπτες που περιηγήθηκαν στο booth του Εθνικού Οργανισμού Εμπορίου της Ουγγαρίας (HEPA), είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τις καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις των ουγγρικών εταιρειών που έδωσαν το παρών στην διεθνή έκθεση, κερδίζοντας τις εντυπώσεις με τις προτάσεις τους. Επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας, της τεχνολογίας και της εφευρετικότητας, είχαν ως στόχο την ανάπτυξη της εξωστρέφειας και της θέλησης να μεταδώσουν το know how και στις ελληνικές εταιρείες.

Ο επιχειρησιακός διευθυντής ΗΕΡΑ Greece, κύριος Γιάννης Καπλανέλης, o οποίος συμμετείχε ενεργά στις εποικοδομητικές επαφές μεταξύ ουγγρικών και ελληνικών εταιρειών, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μαζί, μπορούμε να διερευνήσουμε επιχειρηματικές ευκαιρίες συνεργασίας, αλλά και την συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων σε παρεχόμενα προγράμματα εμπορικής επέκτασης με ενδιαφερόμενες ουγγρικές, μέσα από το Business Grove, την εξειδικευμένη πλατφόρμα υποστήριξης επιχειρηματικής ανάπτυξης που έχουμε δημιουργήσει προς το κοινό όφελος των δύο κρατών».

Μία πολυδιάστατη παρουσία γεμάτη ιδέες και καινοτόμες προτάσεις

Στη BEYOND 4.0 παραβρέθηκαν ουγγρικές εταιρείες όπως η MOON42, μια ICT εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της έρευνας και ανάπτυξης, παρέχοντας λύσεις συλλογής δεδομένων και ανάπτυξη λογισμικού για Agritech, Environmental, Business και νέας γενιάς λύσεων mobile commerce.

Το παρών έδωσαν επίσης εταιρείες με λύσεις Smart metering για την έξυπνη διαχείριση ενέργειας με σκοπό το χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα, όπως είναι η CardWare, μια ουγγρική εταιρεία που είναι σε θέση να προσφέρει ασύρματα δίκτυα αισθητήρων συνδεδεμένα με έξυπνα συστήματα μέτρησης εξαιρετικά χαμηλής ισχύος, προσφέροντας ΙΟΤ online παρακολούθηση.

Ενδιαφέρον επίσης έδειξαν οι επισκέπτες για εταιρείες οι οποίες αναπτύσσουν εξειδικευμένες λύσεις software και hardware, όπως η SANXO-Systems που παρέχει μεγάλη λύσεων στον τομέα της ψηφιακής μικροσκοπίας (digital microscopy), της μηχανικής όρασης (machine vision) και της ρομποτικής αυτοματισμού (robot automation).

Ο κύριος Σπύρος Βώσσος, Country Manager του ελληνικού γραφείου του ΗΕΡΑ, επισήμανε σχετικά: «Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο από τις ελληνικές εταιρείες που έδειξαν ότι επιθυμούν τη συνεργασία, την επαφή για το καινοτόμο, αλλά και την έμπειρη συμβουλευτική ματιά ενός μεγάλου διεθνούς οργανισμού που γνωρίζει πώς να δημιουργεί και να αναπτύσσει με επιτυχία επιχειρηματικές συνεργασίες».

Share.

Comments are closed.