Έπεσε «μαύρο» στις πειρατικές συνδέσεις συνδρομητικής τηλεόρασης σε αγώνα του Champions League

0

Σημαντικό πλήγμα στη συντριπτική πλειοψηφία των πειρατικών συνδέσεων της συνδρομητικής τηλεόρασης κατάφεραν να δώσουν οι πάροχοι την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα Μακάμπι Χάιφα – Ολυμπιακός (Champions League) την περασμένη Τετάρτη 20 Ιουλίου, οι περισσότεροι εκ των ενδιαφερομένων που διατηρούν παράνομα συνδέσεις της συνδρομητικής τηλεόρασης.

Οι πάροχοι έκαναν χρήση προηγμένων τεχνολογικών εργαλείων ώστε να μην επιτρέψουν την θέαση του αγώνα πειρατικά, ενώ εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν να το πράττουν συστηματικά και το επόμενο διάστημα, προκειμένου να περιορίσουν το φαινόμενο της πειρατείας.

Οι πειρατικές αναμεταδόσεις περιεχομένου συνιστούν μια διαδεδομένη παρανομία στη χώρα μας με τις σχετικές καταγγελίες να κάνουν λόγο ακόμα και για 400 χιλ. συνδρομητές που παρακολουθούν παράνομα συνδρομητικά προγράμματα μέσω των ειδικών αποκωδικοποιητών.

Βάσει στοιχείων που είχαν ανακοινωθεί επίσημα πέρσι από την Επιτροπή για τη Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΕΔΠΠΙ) οι Cosmote TV, Nova, κ.λ.π. σημειώνουν σημαντικές απώλειες εσόδων, της τάξεως των 215,5 εκατ. ευρώ, ετησίως, εξαιτίας της διόγκωσης των εν λόγω παράνομων δραστηριοτήτων. Η απώλεια του δημοσίου από τον ΦΠΑ εκτιμάται σε περίπου 51,7 εκατ. ευρώ.

Share.

Comments are closed.