Στρατηγική συμφωνία Huawei και Lancom στα Data Centers

0

Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με τη Lancom για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας τους στην Ελλάδα και με κοινό όραμα την ενίσχυση του τομέα των Data Centers στα Βαλκάνια υπέγραψε η Huawei Digital Power.

Η συμφωνία αφορά ειδικότερα το Balkan Gate της Lancom, τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει στη Βόρειο Ελλάδα σε Data Center, μοναδικό μέχρι στιγμής Carrier Neutral TIER III στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης, η πρώτη φάση του οποίου έχει τεθεί σε λειτουργία.

Η Lancom έχει συνάψει σημαντικές συμφωνίες για το νέο, τρίτο της Data Center, μεταξύ άλλων, με την Grid Telecom, θυγατρική του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) και την IslaLink, ανεξάρτητη πλατφόρμα υποδομής οπτικών ινών, που ανήκει στη Fiera Infrastructure και την Elettra, θυγατρική 100% της Orange.

Η IslaLink κατασκευάζει υποβρύχιο καλωδιακό σύστημα υπό την ονομασία ΙONIAN που συνδέει την Crotone της Ιταλίας με την Πρέβεζα στην Ελλάδα. Η υποβρύχια υποδομή συμπληρώνεται από δύο επίγειους δακτυλίους οπτικών ινών που συνδέουν το σύστημα με τις πόλεις του Μιλάνου και της Ρώμης στην Ιταλία, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στην Ελλάδα.

H Huawei και η Lancom υπέγραψαν τη συμφωνία στο πλαίσιο του Data Cloud Congress 2022 στο Μονακό.

«Βασισμένες στις carbon–neutral τάσεις και high power density απαιτήσεις των τελευταίων ετών, η Lancom και η Huawei θα προωθήσουν και θα αναπτύξουν κορυφαίου επιπέδου τεχνολογίες εγκαταστάσεων Data Centers, με στόχο την κατασκευή κλιματικά ουδέτερων και μη επανδρωμένων υποδομών O&M επόμενης γενιάς» τόνισε ο Sam Zheng, διευθύνων σύμβουλος της Huawei Digital Power Greece.

«Η στρατηγική συνεργασία της Lancom με την Huawei, έρχεται ως επιστέγασμα του κοινού business mentality των δυο εταιρειών. Το όραμα μας, για τη δημιουργία Data Centers νέας γενιάς, με οδηγό την καινοτομία, τον σεβασμό στο περιβάλλον και την υλοποίηση πρωτοποριακών λύσεων υψηλής τεχνολογίας πραγματοποιείται με τη συμφωνία αυτή, ανοίγοντας ένα νέο δυναμικό πεδίο ανάπτυξης στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων» υπογράμμισε ο Γιώργος Νώλης διευθύνων σύμβουλός της Lancom.

Σκοπός των δύο είναι να καταφέρουν να εδραιωθούν ως ηγέτες στον κλάδο των Data Centers στην περιοχή των Βαλκανίων προσελκύοντας μεγάλους ευρωπαϊκούς παρόχους να διασυνδεθούν μέσω της Ελλάδας.

Επίσης οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να καινοτομήσουν, συνδυάζοντας την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, τη διανομή υψηλής ισχύος, την ελεύθερη ψύξη καθώς και τις προκατασκευασμένες λύσεις Data Centers.

Η Lancom στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής σκοπεύει να ενσωματώσει και να εφαρμόσει τις λύσεις που προτείνει η Huawei για τα Data Centers στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της αλλά και σε έργα τρίτων.

Επίσης, εντός του campus του «Balkan Gate» θα λειτουργήσει στρατηγικό κέντρο εκπαίδευσης της Huawei, παρέχοντας πρακτική εμπειρία σε κορυφαία ταλέντα από Βαλκανικά Πανεπιστήμια, συνεργάτες, ειδικούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, δημιουργώντας ταυτόχρονα νέες συνέργειες που θα προσθέσουν αξία στον κλάδο.

Να σημειωθεί ότι Lancom εκτός από cloud service provider στην Ελλάδα, με τρία υπερσύγχρονα ιδιόκτητα Data Centers σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μέσω των οποίων παρέχει όλο το φάσμα των υπηρεσιών Cloud και Data Center, δραστηριοποιείται στον χώρο των τηλεπικοινωνιών. Διαθέτει ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη παραδίδοντας σε ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, ταχύτητες από 1Gbps ως 100Gbps. Βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης με το προσωπικό της να έχει φτάσει τα 71 άτομα έναντι 54 πριν ένα χρόνο.

Η Huawei Digital Power Technologies ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2021 και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους παρόχους προϊόντων και λύσεων ψηφιακής ενέργειας.

Share.

Comments are closed.