Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 30 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Εκθέσεις»MWC 2022

GSMA και Telefonica επιστούν την προσοχή για την βιώσιμη ανάπτυξη του 5G

28/02/2022Δημήτρης ΣκιάννηςBy Δημήτρης Σκιάννης2 Mins Read MWC 2022 Telecoms

Στην εναρκτήρια ημέρα του MWC 2022 της Βαρκελώνης και στο πλαίσιο των κεντρικών keynotes, ο Γενικός Διευθυντής του GSMA, Mats Granryd, τόνισε την ανάγκη για έγκαιρη διάθεση φάσματος συχνοτήτων 5G και σε “λογικές” τιμές από τις αρμόδιες αρχές, ώστε να επιταχυνθεί η -βιώσιμη- ανάπτυξη των δικτύων.

Σημείωσε οτι περίπου το 80% των 5G launches χρησιμοποιήσαν τις μεσαίες συχνότητες, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για την πλήρη αστική κάλυψη, αλλά πρόσθεσε οτι η χρήση mmWave τεχνολογίας θα προσφέρει τις μέγιστες ταχύτητες σε περιοχές όπως βιομηχανικά πάρκα και αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου χιλιάδες χρήστες συγκεντρώνονται σε περιορισμένο χώρο.

Στεκόμενος στην ανάπτυξη του 5G, με τις αριθμό των συνδέσεων να οδεύουν προς το 1 δις μέχρι το τέλος του 2022, τόνισε οτι τα πιθανά use cases για το 5G είναι “μυριάδες” αλλά και οτι κυβερνήσεις και νομοθέτες πρέπει να ενημερωθούν και να ενθαρρυνθούν ΄ώστε να υποστηρίξουν την περαιτέρω ανάπτυξη του 5G. Δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφέρει οτι πάνω από 3 δις άνθρωποι παγκοσμίως δεν χρησιμοποιούν mobile broadband υπηρεσίες. Κενό που όμως καλύπτεται σταδιακά, καθώς τα τελευταία 5 χρόνια σχεδόν 1,4 δις άνθρωποι απέκτησαν κάλυψη mobile broadband, ενώ απομένουν μονο 450 εκ. χωρίς αυτήν.

Στηρίζοντας τα παραπάνω ο Jose Maria Alvarez-Pallete, Πρόεδρος και CEO της Telefonica, έκανε λόγο για ραγδαίες αλλαγές που ήδη λαμβάνουν χώρα, με ρυθμό έως και 4πλάσιο αυτού της Βιομηχανικ΄ής Επανάστασης. Το dirsuption που συντελείται θα αλλάξει τον τρόπο που εργαζόμαστε και ζούμε, ενώ το πρώτο πραγματικά αυτόνομο παγκόσμιο δίκτυο πλησιάζει. Για όλα τα παραπάνω ήταν απαραίτητο ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων κλάδων, το οποίο να προσφέρει σε όλους ένα added value, με δίκαιο χαρακτήρα και γνώμονα την προστασία όλων των ψηφιακών πολιτών.

“Ο όγκος διακινούμενων δεδομένων αυξάνεται κατά 50% ετησίως και αυτό αποτελεί μια τεράστια π΄ρόκληση λόγω των σημαντικών επενδύσεων που απαιτούνται. Δεν θα πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ αυτών που έχουν πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο και αυτών που δεν έχουν. Χρειαζόμαστε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο.“, σημείωσε.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

5G GSMA MWC 2022 Telefonica
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Δημήτρης Σκιάννης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συσπειρώσεις στην αγορά για τον στρατιωτικό δορυφόρο

Άλμα 25% σημείωσαν οι δορυφορικές συνδέσεις smartphone σε οκτώ μήνες

Morgan Stanley για ΟΤΕ: ανάπτυξη με μοχλό την κινητή, περιορισμένη η επίδραση της ΔΕΗ στο FTTH

Στα 1,3 τρισ. δολάρια ανήλθαν τα παγκόσμια έσοδα των τηλεπικοινωνιών

Tim Hottges: υποδομές, AI και 6G στον σχεδιασμό της Deutsche Telekom

Open Cosmos – Ubotica: AI απευθείας σε τροχιά μέσω του FAME της NASA

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Η σύγκλιση τεχνολογιών αναδεικνύεται σε κλειδί για το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα
  • Η Κομισιόν παρουσίασε σχέδιο για την απλούστευση των ευρωπαϊκών κανονισμών
  • Μόνο το 7% των ηγετών επενδύει ουσιαστικά στην προσαρμοστικότητα
  • Nova: Τεχνολογία, καινοτομία και υπεύθυνη ανάπτυξη στο επίκεντρο
  • Τα Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας Στ. Χατζηιωάννου επιστρέφουν για 18η χρονιά
  • LG Electronics: Ενοποιημένα έσοδα 16,23 δισ. USD το Α΄τρίμηνο του 2026.
  • ΕΛΣΤΑΤ: Διεθνές εμπόριο αγαθών με τις τρίτες χώρες κατά νόμισμα τιμολογίου, έτους 2025
RSS itsecuritypro.gr
  • Ελληνική ομάδα αποκαλύπτει κρίσιμη ευπάθεια σε παγκόσμιο εργαλείο κυβερνοασφάλειας
  • Uni Systems: Στρατηγική με προτεραιότητα στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο της ανάπτυξης
  • AI Agents: Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.