Επίσκεψη Thierry Breton στην Αθήνα – τι συζήτησε με τον Κυριάκο Πιερρακάκη

0

Τις βασικές μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις γύρω από τον ψηφιακό μετασχηματισμό, αλλά και την ευρωπαϊκή πολιτική του διαστήματος και το ρόλο που η Ελλάδα θα διαδραματίσει σε αυτήν εν όψει και του μεγάλου έργου κατασκευής μικροδορυφόρων, συζήτησαν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, με τον Επίτροπο για την Εσωτερική Αγορά, Thierry Breton, ο οποίος επισκέφθηκε χθες Παρασκευή την Αθήνα.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της έγκρισης του Ελληνικού Σχεδίου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» και της παρουσίασής του από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την πρόεδρο της Επιτροπής Ursula von der Leyen.

Ο Επίτροπος αναφέρθηκε στην επιτυχία του συστήματος εμβολιασμού στην Ελλάδα και χαρακτήρισε το Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό ως ένα «διαβατήριο ελευθερίας». Ακόμη, μιλώντας για το Σχέδιο Ελλάδα 2.0 εξέφρασε την ικανοποίησή του για το τμήμα των δράσεων που κατευθύνονται στην ψηφιακή μετάβαση, για την πρόοδο της συνδεσιμότητας και την ετοιμότητα της χώρας για το 5G.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα μεγάλη χαρά που υποδεχτήκαμε στην Αθήνα τον Επίτροπο Thierry Breton. Είχαμε την ευκαιρία το πρωί, με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, να συζητήσουμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, και στη συνέχεια να τον ξεναγήσουμε στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης όπου συζητήσαμε για όλες τις καινοτομίες της τελευταίας περιόδου, με μεγάλη έμφαση στο σύστημα εμβολιασμού το οποίο έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα και είναι πλήρως ψηφιακό, καθώς και στο σχεδιασμό μας για τα δίκτυα πέμπτης γενιάς. Μοιραζόμαστε κοινό όραμα με τον Επίτροπο για την Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με τη συνδεσιμότητα. Ο χώρος του διαστήματος, των μικροδορυφόρων είναι το επόμενο βήμα, η επόμενη επέκταση του τηλεπικοινωνιακού μας συστήματος και αυτό είναι κάτι πάνω στο οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση επενδύει. Εμείς, ως κράτος – μέλος, αξιοποιώντας και τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε περαιτέρω στη βελτίωση των συνολικών μας υποδομών».

Share.

Comments are closed.