Επίσκεψη Thierry Breton στην Αθήνα – τι συζήτησε με τον Κυριάκο Πιερρακάκη

0

Τις βασικές μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις γύρω από τον ψηφιακό μετασχηματισμό, αλλά και την ευρωπαϊκή πολιτική του διαστήματος και το ρόλο που η Ελλάδα θα διαδραματίσει σε αυτήν εν όψει και του μεγάλου έργου κατασκευής μικροδορυφόρων, συζήτησαν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, με τον Επίτροπο για την Εσωτερική Αγορά, Thierry Breton, ο οποίος επισκέφθηκε χθες Παρασκευή την Αθήνα.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της έγκρισης του Ελληνικού Σχεδίου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» και της παρουσίασής του από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την πρόεδρο της Επιτροπής Ursula von der Leyen.

Ο Επίτροπος αναφέρθηκε στην επιτυχία του συστήματος εμβολιασμού στην Ελλάδα και χαρακτήρισε το Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό ως ένα «διαβατήριο ελευθερίας». Ακόμη, μιλώντας για το Σχέδιο Ελλάδα 2.0 εξέφρασε την ικανοποίησή του για το τμήμα των δράσεων που κατευθύνονται στην ψηφιακή μετάβαση, για την πρόοδο της συνδεσιμότητας και την ετοιμότητα της χώρας για το 5G.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα μεγάλη χαρά που υποδεχτήκαμε στην Αθήνα τον Επίτροπο Thierry Breton. Είχαμε την ευκαιρία το πρωί, με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, να συζητήσουμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, και στη συνέχεια να τον ξεναγήσουμε στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης όπου συζητήσαμε για όλες τις καινοτομίες της τελευταίας περιόδου, με μεγάλη έμφαση στο σύστημα εμβολιασμού το οποίο έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα και είναι πλήρως ψηφιακό, καθώς και στο σχεδιασμό μας για τα δίκτυα πέμπτης γενιάς. Μοιραζόμαστε κοινό όραμα με τον Επίτροπο για την Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με τη συνδεσιμότητα. Ο χώρος του διαστήματος, των μικροδορυφόρων είναι το επόμενο βήμα, η επόμενη επέκταση του τηλεπικοινωνιακού μας συστήματος και αυτό είναι κάτι πάνω στο οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση επενδύει. Εμείς, ως κράτος – μέλος, αξιοποιώντας και τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε περαιτέρω στη βελτίωση των συνολικών μας υποδομών».


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Comments are closed.