Ελλάδα και Εσθονία εμβαθύνουν τη συνεργασία τους σε θέματα ψηφιοποίησης του Δημοσίου

0

Με την υπογραφή μνημονίου κατανόησης αποτυπώθηκε η συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελλάδας και του Υπουργείου Οικονομικών και Επικοινωνιών της Εσθονίας για την εμβάθυνση της συνεργασίας γύρω από ζητήματα ψηφιακού μετασχηματισμού και για την ανταλλαγή καλών πρακτικών. Το μνημόνιο συνυπέγραψαν από την πλευρά της Ελλάδας ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και από την πλευρά της Εσθονίας ο Υπουργός Επιχειρηματικότητας και Τεχνολογίας Andres Sutt. Η τελετή υπογραφής έλαβε χώρα μέσω τηλεδιάσκεψης και κατά την έναρξη χαιρετισμό απηύθυνε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης.

Ειδικότερα, οι δύο χώρες θα προχωρήσουν σε σύσταση ομάδων εργασίας στους τομείς του εκσυγχρονισμού των δημόσιων υπηρεσιών, της εμβάθυνσης της διαφάνειας και της ενίσχυσης των ψηφιακών δεξιοτήτων για τους δημόσιους λειτουργούς. Επιπλέον, η συνεργασία θα αφορά και στον στρατηγικό σχεδιασμό αναφορικά με ζητήματα ηλεκτρονικής ταυτοποίησης, ψηφιακών υπηρεσιών υγείας, παιδείας και δικαιοσύνης, καθώς επίσης και στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

Για την υλοποίηση του προγράμματος συμφωνήθηκε η διεξαγωγή παρουσιάσεων μέσω τηλεδιάσκεψεων σε Δημόσιους φορείς της Ελλάδας, καθώς επίσης και η αποστολή σχετικού εκπαιδευτικού υλικού. Περαιτέρω, όταν η πορεία της πανδημίας το επιτρέψει, προβλέπεται δια ζώσης συνεργασία μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων από τις δύο χώρες.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.