Τα σχέδια της Cloudrock για την περαιτέρω ανάπτυξη του data center της

0

Τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών της επιδιώκει η εταιρεία Cloudrock, 100% ελληνικών συμφερόντων, η οποία ιδρύθηκε το 2019 και το 2020 τον Μάιο ξεκίνησε να λειτουργεί το ιδιόκτητο data center της στον Άγιο Στέφανο Αττικής, εμβαδού 1.000 τ.μ., με δυνατότητα επέκτασης.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Cloudrock, Βασίλη Καραβασίλη, οι επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα είναι ύψους 1 εκατ. ευρώ, ενώ για την επόμενη πενταετία προβλέπονται επενδύσεις περίπου 3 εκατ. ευρώ οι οποίες θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, περαιτέρω πιστοποιήσεις, βελτίωση της κατανάλωσης ρεύματος και ενσωμάτωση νέων τεχνολογικών που θα βοηθήσουν στην αποδοτικότητα του κέντρου.

Όπως επίσης σημείωσε χθες κατά τη παρουσίαση της εταιρείας και του κέντρου δεδομένων της ο κ. Καραβασίλης «με τα μεγάλα έργα ψηφιοποίησης που σχεδιάζονται είναι απολύτως αναγκαίες περισσότερες υποδομές σε data center».

Πρόσθεσε πως «χρειάζονται συνέργειες για να υλοποιηθούν τα μεγάλα ψηφιοποίησης που τρέχουν αυτό τον καιρό», ενώ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα είπε «πως η μεγάλη επένδυση που έχει ανακοινωθεί από την Microsoft είναι προφανώς θετική καθώς τοποθετεί τη χώρα στον παγκόσμιο χάρτη των data center και θα έχει ως αποτέλεσμα την προσέλκυση και άλλων παρόμοιων επενδύσεων».

Το εν λόγω data center, είναι επιπέδου Tier III και έχει κατασκευαστεί με βάση αυστηρά διεθνή πρότυπα όσο αφορά τη διαθεσιμότητα των υποδομών. Διαθέτει πιστοποίηση ΕΚΒΑ και NATO SECRET και λειτουργεί με αυστηρές διαδικασίες, που καλύπτονται κατά ISO 9001 και ISO 27001. Οι μηχανισμοί ασφάλειας που διαθέτει εγγυώνται τη διασφάλιση των δεδομένων των πελατών της και την πλήρως ελεγχόμενη πρόσβαση.

Στο πελατολόγιο της Cloudrock περιλαμβάνονται εταιρείες όπως είναι η Grid Telecom, η Lancom, η Adaptit, η Mediatel, η Fermorite και η Atrotech.

Οι υπηρεσίες της Cloudrock περιλαμβάνουν colocation χώρου/rack space για φυσική φιλοξενία ΙΤ και δικτυακού εξοπλισμού, παροχή θέσεων εργασίας για σκοπούς επιχειρησιακής συνέχειας (business continuity), υπηρεσίες σχεδιασμού και υλοποίησης data center και μηχανισμού επανάκτησης δεδομένων (disaster recovery), υπηρεσίες Infrastructure as a Service (IaaS), data analytics, ανάπτυξη λύσεων IoT και ανάπτυξη εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence – ΑΙ).

Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι η ένταξη του virtualization cluster της Cloudrock σε παγκόσμια cloud υποδομή, για παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών cloud, αλλά και η περαιτέρω επέκταση των υποδομών και των υπηρεσιών της.

Share.

Comments are closed.