Dell: νέες λύσεις αποθήκευσης, διαχείρισης και προστασίας δεδομένων

0

Η Dell Technologies ανακοίνωσε νέες και προηγμένες λύσεις αποθήκευσης, διαχείρισης και προστασία δεδομένων, οι οποίες επηρεάζουν άμεσα την αξία των πληροφοριών των οργανισμών. Με αυτά τα νέα προϊόντα, η Dell Technologies ενισχύει τις επιχειρήσεις στην κατεύθυνση του ψηφιακού τους μετασχηματισμού, με στόχο να διαφυλάττουν την απαραίτητη πληροφορία και να γίνουν πιο ευπροσάρμοστες, ανταγωνιστικές και καινοτόμες.

Ποσοστό 67 τοις εκατό των επικεφαλής επιχειρήσεων αναφέρουν ότι δε θα μπορούν να είναι πλέον ανταγωνιστικοί, αν η επιχείρησή τους δεν αναπτυχθεί περισσότερο στον ψηφιακό τομέα μέχρι το 2020, σύμφωνα με έρευνα της Gartner. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός ξεκινά με το μετασχηματισμό των δομών Πληροφορικής, ο οποίος απαιτεί από τους πελάτες να εκσυγχρονίσουν τα δικά τους data centers με υποδομές που σχεδιάζονται έτσι ώστε να απλοποιούν το τοπίο των δεδομένων, να βελτιστοποιούν τις εφαρμογές σε κάθε κλίμακα, και να διασφαλίζουν το πολυτιμότερο πλεονέκτημα ενός οργανισμού, τα δεδομένα.

Σύμφωνα με τον Jeff Clarke, vice chairman of products and operations, Dell Technologies, «Η δυνατότητα ενός οργανισμού να αξιοποιεί και να εκμεταλλεύεται την ισχύ και την αξία των δεδομένων του, θα κρίνει τους νικητές και τους ηττημένους στην ψηφιακή οικονομία. Για την εμβάθυνση της αξίας των παραδοσιακών πλεονεκτημάτων Πληροφορικής, και την ταυτόχρονη δημιουργία νέων ευκαιριών και μεγαλύτερης αποδοτικότητας, πολλοί οργανισμοί σήμερα επιδιώκουν τον εκσυγχρονισμό των υποδομών ΙΤ, ως ένα κρίσιμο βήμα για να καταστούν περισσότερο ψηφιακοί. Για αυτό το σκοπό στρέφονται στην Dell Technologies και το κορυφαίο, παγκοσμίως, χαρτοφυλάκιο προϊόντων, λύσεων και υπηρεσιών, που τους βοηθά σε αυτό το στόχο».

Κανένας συμβιβασμός με το Dell EMC Unity XT

Ο πρωτοπόρος σε μερίδια εσόδων σε συστήματα εξωτερικών αποθηκευτικών μέσων enterprise ανακοινώνει την επόμενη γενιά του αποθηκευτικού συστήματος κύριας κατηγορίας Dell EMC Unity. Το Dell EMC Unity XT είναι μέχρι και 2 φορές ταχύτερο από τον προκάτοχό του και 67% ταχύτερο από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του. Το σύστημα είναι βελτιστοποιημένο για μεγαλύτερη αποδοτικότητα μέχρι και 5:1 στη μείωση του όγκου δεδομένων και 85% στην αποδοτικότητα συστήματος, και είναι σχεδιασμένο για έναν κόσμο πολλαπλών cloud. To Dell EMC Unity XT μπορεί να «τρέχει» στο public cloud, να μετακινεί με ενιαίο τρόπο δεδομένα στο cloud, και διατίθεται ως υπηρεσία μέσω των νέων Dell EMC Cloud Storage Services. Επιπλέον, το Dell EMC Unity μπορεί να αποτελέσει δομικό στοιχείο του Dell Technologies Cloud, ως μέρος μιας επικυρωμένης σχεδίασης.

Εκεί που οι ανταγωνιστές υποχρεώνονται σε συμβιβασμούς, οι συστοιχίες αποθήκευσης δεδομένων Dell EMC Unity XT είναι σχεδιασμένες για να τους εξαλείφουν, όσον αφορά στην απόδοση και την αποδοτικότητα. Οι νέες πλατφόρμες Dell EMC Unity XT παρέχουν όλη την επεξεργαστική ισχύ που απαιτείται για την ταχύτατη εκτέλεση εφαρμογών, με ταυτόχρονη και σε πραγματικό χρόνο μείωση του όγκου των δεδομένων τους (τόσο σε block όσο και σε file επίπεδο), και την παροχή λειτουργικών data services, παράλληλα. Το Dell EMC Unity XT στηρίζεται σε μια σύγχρονη “active-active” αρχιτεκτονική και είναι έτοιμο για την υποστήριξη NVMe, επιτρέποντας έτσι στους πελάτες να μεγιστοποιούν τις επενδύσεις τους και να επιταχύνουν την πορεία του μετασχηματισμού των υποδομών ΙΤ.

Αξιοποίηση των αδόμητων δεδομένων με το Dell EMC Isilon

Η Dell EMC ενισχύει τις δυνατότητες της κορυφαίας στην αγορά οικογένειας κλιμακούμενων συστημάτων NAS: της σειράς Isilon, με στόχο να βοηθήσει τους πελάτες στην προσπάθειά τους να αξιοποιήσουν τα αδόμητα δεδομένα, παρ’ όλη την καταιγιστική αύξησή τους από εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης – AI, όπως π.χ. η αυτόνομη οδήγηση, αλλά και εφαρμογές από άλλους κομβικούς κλάδους όπως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η ψυχαγωγία, αλλά και η υγεία. Η νέα γενιά Isilon παρέχει τεράστια κλιμάκωση, προηγμένη ενσωμάτωση και ολοκλήρωση στο cloud και αυξημένη προστασία και ασφάλεια, υποστηρίζοντας έτσι ακόμη και τους πιο απαιτητικούς φόρτους εργασίας.

Το Isilon OneFS 8.2 παρέχει μέχρι και 75% μεγαλύτερη κλιμάκωση, επιτρέπει μέχρι και 252 κόμβους (nodes) και χωρητικότητα 58PB, αποδίδοντας συνολική διαμεταγωγή 945 GB/s ανά συστοιχία. Με αυτόν τον τρόπο, οι οργανισμοί επιτυγχάνουν ταχύτερα επιχειρηματικά αποτελέσματα με πρωτοφανή απλότητα σε μεγάλη κλίμακα. Επιπλέον, η νέα πλατφόρμα υβριδικού κλιμακούμενου αποθηκευτικού συστήματος NAS, Isilon H5600, που βασίζεται στο OneFS 8.2, παρέχει την ιδανική ισορροπία μεταξύ μέγιστης χωρητικότητας και απόδοσης.

Ενιαία σύνδεση με το public cloud με τις υπηρεσίες Dell EMC Cloud Storage Services

Οι κάθε μεγέθους επιχειρήσεις επιθυμούν την επέκταση των τοπικών τους υποδομών προς το public cloud για πολλαπλές χρήσεις, όπως αποκατάσταση από καταστροφή (disaster recovery – DR), ή η δοκιμή και η ανάπτυξη εφαρμογών, ή ανάλυση δεδομένων. Με στόχο την υποστήριξη αυτών των αναγκών, η Dell Technologies επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των λύσεων υποδομών που στηρίζονται στο cloud, με τις νέες υπηρεσίες Dell EMC Cloud Storage Services.

Τα Cloud Storage Services επεκτείνουν τα data centers των πελατών στο cloud, παρέχοντας Dell EMC storage ως υπηρεσία, συνδεδεμένη απευθείας στο public cloud compute. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω παρόχου managed services, που εξασφαλίζει στο Dell EMC Unity, το PowerMax και το Isilon εγκατεστημένα στο data center της επιχείρησης, κατευθείαν – υψηλής ταχύτητας και χαμηλού latency – σύνδεση από το public cloud. Έτσι, οι πελάτες απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα μιας ισχυρής και ανθεκτικής εγκατάστασης του Dell EMC Storage, που αναπτύσσεται παράλληλα με το public cloud, καθώς και τα πλεονεκτήματα και την ευελιξία των multi-cloud επιλογών. Οι πελάτες VMware μπορούν να αξιοποιήσουν την λύση αποκατάστασης από καταστροφή ως υπηρεσία (disaster-recovery-as-a-service – DRaaS) στο VMware Cloud on AWS για ενιαία, επιπέδου enterprise, και με χρέωση ανάλογα με τη χρήση (pay-as-you-go) αποκατάσταση από καταστροφή ως λειτουργία στο cloud.

Ευελιξία και ενσωματωμένη ευφυΐα με το Dell EMC PowerProtect

Το 2018, ο μέσος όγκος δεδομένων που διαχειρίζεται ένας οργανισμός μεγάλωσε κατά 569% παγκοσμίως, σε σύγκριση με το 2016. Τα τμήματα Πληροφορικής των οργανισμών επειδή αδυνατούν να προβλέψουν πόσα δεδομένα θα χρειαστεί να προστατεύσουν και να διαχειριστούν μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια, απαιτούν λύσεις με ανώτερα επίπεδα ευελιξίας και κλιμάκωσης. Για να επιτραπεί στους οργανισμούς να προστατεύουν, να διαχειρίζονται, και να ανακτούν τα δεδομένα σε μεγάλη κλίμακα, ανεξάρτητα με το που βρίσκονται αυτά, η πρωτοπόρος Dell EMC σε εξιδεικευμένες λύσεις backup και recovery δεδομένων, παρουσιάζει νέες λύσεις διαχείρισης δεδομένων με την πλατφόρμα software Dell EMC PowerProtect και την πολυδιάστατη συσκευή Dell EMC PowerProtect X400.

Η πλατφόρμα Dell EMC PowerProtect Software προσφέρει ασφαλή διαχείριση και επαναφορά των δεδομένων, με self-service αλλά και SaaS διαχείριση. Σε περιβάλλον VMware αποτελεί μία σύγχρονη και απλή λύση ολοκλήρωσης προστασίας των δεδομένων (backup/recovery) με αυτοματοποιημένο τρόπο με χρήση πολιτικών ανάλογων με την κρισιμότητα και ενσωμάτωση με το vRealize Automation.

Το Dell EMC PowerProtect X400 διατίθεται ως all-flash ή υβριδική συσκευή αποθήκευσης και διαχείρισης των δεδομένων και υψηλή ευελιξία επέκτασης (scale-up και scale-out). Tο PowerProtect X400 είναι η πρώτη λύση διαχείρισης δεδομένων από την Dell EMC που αξιοποιεί machine learning αλγόριθμους για την έξυπνη εξισορρόπηση φορτίου, με στόχο την προστασία των δεδομένων στην αποδοτικότερη και οικονομικότερη δυνατή τοποθεσία.

Εκτιμώντας σωστά την προστασία των δεδομένων με τη συσκευή Dell EMC Integrated Data Protection Appliance

Για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες επιδιώκουν την βέλτιστη προστασία των δεδομένων τους σε μια ενιαία και ολοκληρωμένη συσκευή, η Dell EMC ανακοινώνει τη διαθεσιμότητα της έκδοσης 8-24TB της δημοφιλούς συσκευής Dell EMC Integrated Data Protection Appliance (IDPA) DP4400. Αυτή η, μικρότερης χωρητικότητας έκδοση του IDPA DP4400 είναι ιδανική για μικρές επιχειρήσεις και απομακρυσμένα γραφεία, και δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης στον ίδιο χώρο, σε μέγεθος μέχρι και 96TB, με απλή αναβάθμιση της άδειας χρήσης.

Dell Technologies Services για το data center

Τα Dell Technologies Services παρέχουν μια σειρά από συμπληρωματικές, κορυφαίες στην κατηγορία τους, υπηρεσίες, οι οποίες βοηθούν τους πελάτες να αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό τις επενδύσεις τους στην Dell Technologies. Ειδικοί στις υπηρεσίες παρέχουν στρατηγική καθοδήγηση και τεχνογνωσία που επιταχύνουν την αποκόμιση αξίας και μεγιστοποιούν την αποτελεσματικότητα των αρχιτεκτονικών και λειτουργιών αποθήκευσης και προστασίας των δεδομένων σε περιβάλλοντα πολλαπλών cloud.

Share.

Comments are closed.