Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 30 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Προϊόντα - Υπηρεσίες

Η Lenovo παρουσίασε το ThinkCentre Nano, το μικρότερο, ολοκληρωμένο υπολογιστή στον κόσμο

14/05/2019Δημήτρης ΣκιάννηςBy Δημήτρης Σκιάννης3 Mins Read Computers Προϊόντα - Υπηρεσίες

Η Lenovo, στο πλαίσιο του Lenovo Accelerate & Transform 3.0 event που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στις ΗΠΑ, παρουσίασε το ThinkCentre Nano, το μικρό, ολοκληρωμένο υπολογιστή στον κόσμο για desktop χρήση.

Έχει όγκο μόλις 0,35 λίτρων με διαστάσεις 179x88x32 mm και ζυγίζει 505 gr, ενώ μπορεί να τοποθετηθεί πρακτικά οπουδήποτε σε ένα γραφείο ή εργασιακό χώρο και συνδυάζεται με εξωτερικά docks μέσω USB Type-C θύρας (USB 3.1 Gen2, για τροφοδοσία ή σύνδεση με οθόνη), ενώ διαθέτει και μια USB 3.1 Gen 2 Type-A θύρα, μια Displayport 1.2, μια Ethernet και μια DC-in (65W adaptor).

Είναι ανθεκτικό σε δυσμενείς συνθήκες σύμφωνα με το MIL-810G πρότυπο, έτσι μπορεί να “επιβιώσει” από αρκετά σενάρια που θα αποδεικνύονταν καταστραφορικά σε άλλη περίπτωση, όπως πτώσεις, έκθεση σε σκόνη και υγρασία, κραδασμούς κ.λπ. Μπορεί, επίσης, να τοποθετηθεί πίσω από μια οθόνη ώστε να μη καταλαμβάνει καθόλου χώρο στο γραφείο, όντας συμβατό με το Tiny-In-One της Lenovo, ενώ είναι 65% μικρότερο από τον προκάτοχό του, το ThinkCentre Tiny.

Στο εσωτερικό του μπορούμε να βρούμε επεξεργαστές 8ης γενιάς της Intel (Core i3/i5/i7 ή Core vPro i5/i7), έως 16GB DDR4 RAM και έως 2 x 512GB PCIe SSDs, με λειτουργικό σύστημα Windows 10 Pro, Home ή IoT LTSC (Spb). Το ThinkCentre Nano καταναλώνει σημαντικά λιγότερη ενέργεια σε σχέση με άλλες, αντίστοιχες λύσεις και διαθέτει υποδοχή επέκτασης για M.2 WiFi/Bluetooth module, ενώ μπορεί να συνδεθεί με έως και 2 διαφορετικές οθόνες. Διαθέτει, επίσης, το TPM 2.0 chip που εξασφαλίζει τα δεδομένα μέσω κρυπτογράφησης αλλά και το κλασικό Kensington Lock. Τέλος, καλύπτεται από 1 χρόνο εγγύησης καλής λειτουργίας που μπορεί να επεκταθεί έως τα 3 χρόνια αλλά και από μικρές ζημιές (όπως έκθεση σε μικρή ποσότητα υγρών, πτώσεις κ.λπ.) χάρη στο Accidental Damage Protection της Lenovo.

Μαζί με το ThinkCentre Nano παρουσιάστηκε και μια ειδική έκδοσή του, το ThinkCentre Nano IoT, το οποίο είναι σχεδιασμένο για βιομηχανικά περιβάλλοντα και ακόμα πιο απαιτητικές συνθήκες. Έχει fanless σχεδιασμό με παθητικό σύστημα ψύξης που αποτελεί και το πάνω μέρος του, ουσιαστικά, έχει όγκο 0,55 λίτρων και διαστάσεεις 179x88x34,5 mm με βάρος 750 gr, ενώ μπορεί να λειτουργήσει σε θερμοκρασίες 0-50 βαθμών Κελσίου. Έρχεται με Intel Core i3/Celeron επεξεργαστές (8ης γενιάς), έως 8GB DDR4 RAM και έως 1 x 512GB M.2 PCIe SSD, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στις δυνατότητες συνδεσιμότητάς του, για να ανταπεξέλθει σε IoT χρήσεις. Έτσι, πλέον των προαναφερθέντων δυνατοτήτων του “απλού” Nano, στο Nano IoT βρίσκουμε 2 x RS232 σειριακές θύρες, ακόμα μια USB Type-C στο εμπρός μέρος, όπως και ακόμα δύο USB 3.1 Type-A, αλλά και υποδοχές επέκτασης (2 x M.2 PCIe SSD, 2 x M.2 WiFi/Bluetooth, 1 x M.2 4G/LTE, 1 x LoRA (via USB I/F).

Τα Lenovo ThinkCentre Nano και Nano IoT θα είναι διαθέσιμα από τον Αύγουστο του 2019 με τιμές που θα ξεκινούν από τα $639 και $539 αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Lenovo nano iot thinkcentre nano
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Δημήτρης Σκιάννης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphone με AI agents φέρεται να αναπτύσσει η OpenAI

Το πολυδιάστατο οικοσύστημα του Viber φέρνει τα πρότυπα των super apps της Ασίας στους Έλληνες χρήστες

Η HP παρουσιάζει το χαρτοφυλάκιο LaserJet με ασφάλεια και ταχύτερη ψηφιοποίηση εγγράφων

Η Huawei φέρνει ανέπαφες πληρωμές στα smartwatches της με το Curve Pay

Η εμπειρία Nespresso έρχεται για πρώτη φορά στην πλατφόρμα της Wolt

Marketplaces vs e-shops: Ποιος κερδίζει πραγματικά και ποιος πληρώνει το κόστος

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων από αποφοίτους πανεπιστημίων
  • Η ΑΑΔΕ μεταθέτει τις προθεσμίες για τα ψηφιακά παραστατικά διακίνησης
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεωρεί τους κανόνες για τις συγχωνεύσεις
  • Ο στρατηγικός ρόλος της EPSILON SINGULARLOGIC στον μετασχηματισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας (SCM)
  • Καταληκτική ημερομηνία υπογραφής δανείων για το «ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΙΙ» στις 2 Ιουνίου 2026
  • ΤτΕ: Τραπεζική χρηματοδότηση και καταθέσεις – Μάρτιος 2026
  • ΕΤΑΔ: Ξεκινούν οι μελέτες αποκατάστασης και λειτουργίας του Κυβερνείου
RSS itsecuritypro.gr
  • Ελληνική ομάδα αποκαλύπτει κρίσιμη ευπάθεια σε παγκόσμιο εργαλείο κυβερνοασφάλειας
  • Uni Systems: Στρατηγική με προτεραιότητα στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο της ανάπτυξης
  • AI Agents: Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.