Προς υλοποίηση το έργο Video Assistant Referee

0

Υπογράφεται σήμερα, όπως έχει ανακοινωθεί, η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Ελληνικού Ποδοσφαίρου με σύγχρονα Ψηφιακά Μέσα ΤΠΕ» (VAR) μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και της αναδόχου κοινοπραξίας των εταιρειών Medialuso και InDigital.

Τη διαγωνιστική διαδικασία εκτέλεσε το ΕΔΕΤ. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 10,3 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και δικαιώματος προαίρεσης). Στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός του Ελληνικού Ποδοσφαίρου με σύγχρονα ψηφιακά μέσα και εφαρμογές. Σύμφωνα με την προκήρυξη του έργου σε διεθνές επίπεδο πλέον γίνεται χρήση των συστημάτων VAR που βοηθούν τις διαιτητικές αποφάσεις μέσω του βίντεο ενός αγώνα.

Το σύστημα αυτό είναι αποδεκτό σε παγκόσμιο επίπεδο από τη Διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA), η οποία έχει ορίσει συγκεκριμένες προδιαγραφές για την εφαρμογή του στα Εθνικά Πρωταθλήματα και στους διεθνείς αγώνες. Έχει ήδη ξεκινήσει και εφαρμόζεται σε επίσημα Πρωταθλήματα και πάρα πολλές Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες έχουν υπογράψει συμβόλαια λειτουργίας συστημάτων VAR στα Επαγγελματικά τους Πρωταθλήματα.

Share.

Comments are closed.