«Πέρασε» από την Ε.Ε. το Σύζευξις 2

0

Την έγκριση χρηματοδότησης 135 εκατ. ευρώ στο τηλεπικοινωνιακό σύστημα Σύζευξις 2, το οποίο, όπως αναφέρει, στο τελικό του στάδιο θα ενώσει ολόκληρο το ελληνικό δίκτυο δημόσιων υπηρεσιών, ανακοίνωσε επίσημα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε μια λιτή ανακοίνωσή της αναφέρει επίσης ότι στο σύστημα θα συνδεθούν επιπλέον 600.000 δημόσιοι υπάλληλοι και 34 000 εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα σημαντικές οικονομίες κλίμακας και την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στο κοινό.

Από την πλευρά του αρμόδιου υπουργείου (Ψηφιακής Πολιτικής) δεν υπήρξε καμιά σχετική αναφορά.

Υπενθυμίζεται ότι στις υποδομές του Σύζευξις 2 στο μεγαλύτερο έργο, «ασφάλεια τηλεφωνίας, τηλεδιάσκεψη και καλωδίωση» προϋπολογισμού 133,4 εκατ. ευρώ, συμφωνία πλαίσιο μπορεί να συναφθεί με τη Logicom και την κοινοπραξία των OTE – Space – Unisystems. Στο έργο «κεντρικές υπηρεσίες ISP & SLA», προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ, ανάδοχος είναι η κοινοπραξία των OTE, Space, Unisystems, Intrasoft, ενώ στο έργο «κεντρική υποδομή διασύνδεσης και υποδομές κέντρου δεδομένων», προϋπολογισμού 7,9 εκατ. ευρώ ανάδοχος είναι η Med-Nautilus.

Για τις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας ανάδοχοι στις 8 νησίδες (η χώρα έχει χωριστεί σε 8 τμήματα) είναι οι ΟΤΕ, Vodafone, Wind και Forthnet και για τις υπηρεσίες κινητής οι Cosmote, Vodafone, Wind.

Share.

Comments are closed.