Την αύξηση του προϋπολογισμού για τις δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΠΑΝΕΚ Ψηφιακό Βήμα και Ψηφιακό Άλμα ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, o προϋπολογισμός της δράσης Ψηφιακό Βήμα αυξάνεται κατά 34,4 εκατ. ευρώ και η συνολική δημόσια δαπάνη της δράσης διαμορφώνεται στα 84,4 και κατανέμεται ανά ομάδα περιφερειών ως εξής: Αν. Μακεδονία-Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Hπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα: 29,4 εκατ. ευρώ, Δυτική Μακεδονία, Ιόνια Νησιά, Πελοπόνησoς, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη: 15,2 εκατ. ευρώ, Αττική 35,6 εκατ. ευρώ, Στερεά Ελλάδα 2 εκατ. ευρώ και Νότιο Αιγαίο 2,2 εκατ. ευρώ.

Με άλλη απόφαση αυξάνεται ο προϋπολογισμός της δράσης Ψηφιακό Άλμα κατά 1,6 εκατ. ευρώ και διαμορφώνεται σε 51,6 εκατ. ευρώ.

Οι προαναφερόμενες δράσεις έχουν σκοπό τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η συνολική δημόσια δαπάνη, όπως διαμορφώνεται μετά την αύξηση, αναμένεται να καλύψει το σύνολο των προτάσεων που έχουν υποβληθεί και υπερβαίνουν τη βαθμολογική βάση.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Comments are closed.