Σήμερα η προκήρυξη της «ευφυούς γεωργίας» σύμφωνα με τον Παππά

0

Την προκήρυξη σήμερα του έργου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του γεωργικού τομέα ανήγγειλε το περασμένο Σάββατο μιλώντας στο αναπτυξιακό συνέδριο Πελοποννήσου που οργανώνεται από την κυβέρνηση ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Χαρακτήρισε το έργο ως «την πρώτη δημόσια υποδομή από την εποχή της κρίσης και μετά» και πρόσθεσε ότι «με την υλοποίηση του έργου, 6.500 επίγειοι σταθμοί θα εξυπηρετούν καλλιέργειες σε 15 εκατ. στρέμματα, θα συλλέγουν δεδομένα για το έδαφος, τον αέρα και το νερό, τα οποία στη συνέχεια θα αξιοποιούμε ώστε να δίνονται συμβουλές κομμένες και ραμμένες για κάθε χωράφι. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε μείωση κόστους ως 45% για τους αγρότες».

Πρόκειται για ένα από τα 4 «εμβληματικά» έργα πληροφορικής – όπως τα χαρακτηρίζει η κυβέρνηση – τα οποία συζητούνται τα τελευταία 2 χρόνια και θα εκτελεστούν με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Δαπανών. Το έργο της «ευφυούς γεωργίας» είναι προϋπολογισμού 33,5 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά το έργο της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων (ένα επίσης εκ των τεσσάρων) σύμφωνα με τον υπουργό «βρίσκεται στη φάση του προσυμβατικού ελέγχου. Με τη μεταρρύθμιση αυτή διασυνδέονται 21.000 φορείς, εκατοντάδες χιλιάδες υπάλληλοι αποκτούν ψηφιακή υπογραφή και εξοικονομούμε 380 εκατ. ευρώ ετησίως».

Share.

Comments are closed.