Επίσκεψη του Επίτροπου της ΓΕΡΗΕΤ Κύπρου στη CL8

0

Στις εγκαταστάσεις της CL8.com. στη Λεμεσό βρέθηκε πριν από λίγες μέρες ο Επίτροπος Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ), κ. Γιώργος Μιχαηλίδης. Σε συνάντηση που είχε με τον κ. Πέτρο Γ. Οικονομίδη, Πρόεδρο και τον κ. Αρτέμιο Ανδρέου, Αν. Διευθύνων Σύμβουλο της CL8.com, ο Επίτροπος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει και συζητήσει διάφορα θέματα που αφορούν τον τομέα της ψηφιακής αποθήκευσης δεδομένων. Οι υποδομές του Data Center, το οποίο είναι το μοναδικό ανεξάρτητο, υπερσύγχρονο Tier-III Data Centre στην Κύπρο καθώς και οι πρακτικές ασφαλείας και συμμόρφωσης που ακολουθεί η CL8.com άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στον κ. Μιχαηλίδη. Η CL8.com είναι αναγνωρισμένη με τη διεθνή πιστοποίηση κατηγορίας Tier-ΙΙΙ από το Uptime Institute των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, διασφαλίζοντας έτσι την απρόσκοπτη και διαρκή λειτουργία της, καθώς και τη συνεχή παροχή των υπηρεσιών της, ακόμα και κάτω από ακραίες συνθήκες. Επιπρόσθετα, η CL8.com έχει πιστοποιηθεί με το πρότυπο ISO9001 και ISO27001. Έχει επίσης πιστοποιηθεί με το διεθνές πρότυπο ασφάλειας δεδομένων PCI DSS που είναι απαραίτητο για τη φύλαξη και διαχείριση δεδομένων για πιστωτικές κάρτες.

Ο κ. Μιχαηλίδης στο τέλος της επίσκεψης σχολίασε: «Η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας (DSA) είναι υπεύθυνη να διασφαλίσει ότι όλες οι Υποδομές Κρίσιμης Πληροφορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας πληρούν τουλάχιστον ένα ελάχιστο επίπεδο ασφάλειας. Αυτό ισχύει και για τους παρόχους ψηφιακών υπηρεσιών (DSP). Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε έναν διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όπως η CL8, να εντοπίσουμε τις ανάγκες του τομέα, καθώς και να εξετάσουμε τυχόν προτάσεις ή απόψεις που μπορεί να έχουν. Ήταν με μεγάλη χαρά που διαπίστωσα ότι η CL8, μια Κυπριακή εταιρεία, λειτουργεί με αναγνωρισμένα διεθνή πρότυπα και διαδικασίες, με στόχο την απρόσκοπτη συνεχεία και ποιότητα των υπηρεσιών. Πιστεύω ότι εάν συνεργαστούμε όλοι μαζί, θα είμαστε σε θέση να καταστήσουμε την Κύπρο έναν ακόμα ασφαλέστερο και ελκυστικότερο προορισμό για οποιαδήποτε Κυπριακή ή ξένη εταιρεία να δραστηριοποιηθεί από την Κύπρο».

Ο κ. Οικονομίδης είπε: «Ο Επίτροπος έχει δείξει προσωπικό ενδιαφέρον για την οργάνωση υποδομής και τις υπηρεσίες της CL8 και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γι ‘αυτό. Είμαστε στην διάθεση τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημοσίου τομέα».

Share.

Comments are closed.