Αλλάζει ο διευθύνων σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας

0

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής δεν κατάφερε να αναλάβει εξολοκλήρου την εποπτεία της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ) πέτυχε ωστόσο να συναποφασίζει στην επιλογή της διοίκησής του.

Στο εξής η διοίκηση της ΚτΠ θα διορίζεται με κοινή απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ψηφιακής Πολιτικής, αντί με απόφαση μόνον του Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έπειτα από απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Όλγας Γεροβασίλη και Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, στη θέση του μέχρι σήμερα διευθύνοντος συμβούλου της ΚτΠ, Γιάννη Δερμιτζάκη, θα τοποθετηθεί ο Δημήτρης Νικητόπουλος, διαχειριστής έργων στο ΕΔΕΤ (Εθνικό Ίδρυμα Έρευνας και Τεχνολογίας ανήκει στο υπουργείο Παιδείας).

Είναι προφανές ότι έχει προηγηθεί πλούσιο παρασκήνιο με επίκεντρο τα ελάχιστα έργα πληροφορικής που έχουν εκκινήσει και ενώ απουσιάζει αναγκαίος τεκμηριωμένος σχεδιασμός με συγκεκριμένους στόχους για το πως θα γίνει ο ψηφιακός μετασχηματισμός των δημοσίων φορέων. Το Ψηφιακής Πολιτικής έχει αναθέσει τα 4, όλα και όλα, έργα πληροφορικής που έχει προετοιμάσει στο ΕΔΕΤ.

Τα δύο που αφορούν τον Τύπο και το ποδόσφαιρο θα τα ολοκληρώσει το ΕΔΕΤ. Η ΚτΠ θα αναλάβει το έργο της Ευφυούς Γεωργίας παρά το γεγονός ότι με βάση την αρχική διακήρυξη, για την οποία διατυπώνονται σοβαρές ενστάσεις, αναθέτουσα αρχή είχε οριστεί το ΕΔΕΤ.

Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν, για άλλη μια φορά, ότι η χώρα συνεχίζει να «δουλεύει» με την λογική των «δικών μας ανθρώπων»… και τα υπουργεία ερίζουν για τους φορείς που εποπτεύουν.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Comments are closed.