IFA 2018: Ακόμα μεγαλύτερη φέτος η κορυφαία έκθεση Consumer Electronics της Ευρώπης

0

Στις αρχές Σεπτεμβρίου (για την ακρίβεια από 31 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου) θα διεξαχθεί, όπως και κάθε χρόνο, η μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών IFA, στο Βερολίνο.

Βρεθήκαμε στην IFA Global Press Conference 2018 που διεξήχθη πριν λίγες εβδομάδες στη Ρώμη και στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης, μαζί με 350 ακόμη δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις τάσεις της αγοράς, να λάβουμε ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικά από κορυφαίες εταιρείες και αναλυτές όπως η GfK αλλά και να δούμε από κοντά νέα προϊόντα τεχνολογίας που δεν έχουν κάνει ακόμη την εμφάνισή τους στην ευρωπαϊκή αγορά.

Στο απόγειο της Press Conference, το λόγο πήραν οι διοργανωτές της έκθεσης, οι οποίοι παρέθεσαν μερικά στοιχεία για την IFA 2017, την οποία φυσικά και καλύψαμε πέρυσι με 4μελή δημοσιογραφική αποστολή, αλλά και μας έδωσαν μια ιδέα του τι να περιμένουμε από τη φετινή IFA.

Η περυσινή πέτυχε ρεκόρ επισκεπτών αλλά και εκθετών, αυξάνοντας ελαφρώς τα «νούμερά» της σε σχέση με το 2016: 252.000 επισκέπτες βρέθηκαν στους χώρους της έκθεσης το Σεπτέμβρη που μας πέρασε, ώστε να επισκεφθούν τα περίπτερα 1.800 εκθετών, σε μια επιφάνεια που κάλυπτε 240.000 τετραγωνικά μέτρα. Σημαντικότερο είναι το ότι 145.000 από τους επισκέπτες (από 121 χώρες) ήταν άνθρωποι της αγοράς, οι οποίοι βρέθηκαν στην IFA για επαγγελματικές γνωριμίες, συνεργασίες και συνέργειες, ενώ την ίδια στιγμή 5.700 δημοσιογράφοι από 160 χώρες κάλυπταν την μεγάλη έκθεση τεχνολογίας.

Τι να περιμένουμε από την IFA 2018; Πρώτον, την ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στα IFA Global Markets, έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πόλη του Βερολίνου, σχεδιασμένο για τους επαγγελματίες της αγοράς των Consumer Electronics, όπου που μπορούν να συναντηθούν μακριά από τα περίπτερα και τις χιλιάδες κόσμου που κατακλύζουν την έκθεση. Τα Global Markets μετρούν ελάχιστα χρόνια παρουσίας στα πλαίσια της IFA, όμως αναδεικνύονται σε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της.

Η έκθεση θα «περιστραφεί» γύρω από 5 σημαντικές κατηγορίες φέτος, συγκεκριμένα τις παραδοσιακές των TV/Audio και των οικιακών συσκευών (λευκές και μαύρες), τουςυπολογιστές, φυσικά τα mobiles (με το Samsung Galaxy Note 9 να φημολογείται πως θα παρουσιαστεί στο Βερολίνο) αλλά και το VR/AR, που μας δίνει μια γεύση του τεχνολογικού μέλλοντος.

Ωστόσο, τις εντυπώσεις φέτος αναμένεται να «κλέψει» το IFA Shift, μια ξεχωριστή έκθεση στα πλαίσια της IFA 2018 η οποία θα είναι αφιερωμένη στα οχήματα, με έμφαση στις νέες τεχνολογίες τους (connected cars, EV, Autonomous driving κ.λπ.). Μια ξεκάθαρη ένδειξη πως η IFA φιλοδοξεί να γίνει ένας σημαντικός πόλος του vehicle showcasing στην Ευρώπη, κερδίζοντας μια θέση ανάμεσα στα κορυφαία Σαλόνια αυτοκινήτων της Γηραιάς Ηπείρου.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Comments are closed.