Υποψηφιότητα της Ελλάδας για επανεκλογή στο Συμβούλιο της Διεθνούς Ένωσης

0

Διαδοχικές συναντήσεις με το Γενικό Γραμματέα Houlin Zhao και τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Malcolm Johnson της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) είχε χθες ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών Βασίλης Μαγκλάρας ο οποίος συμμετείχε στις εργασίες του Συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης.

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Συμβουλίου, ο Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών  ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητα της χώρας μας για επανεκλογή στο Συμβούλιο της ITU. Επίσης, παρουσίασε τα πρόσφατα επιτεύγματα της χώρας στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών και των ICT γενικότερα, τις προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, το σχεδιασμό για τις επόμενες δράσεις για την ανάπτυξη των Τηλεπικοινωνιών και την επίτευξη των στόχων για τη βιώσιμη ανάπτυξη, σύμφωνα με την ατζέντα 2030 των Ηνωμένων Εθνών. Επιπλέον, προσκάλεσε τους συνέδρους στο επικείμενο συνέδριο για τα δίκτυα 5G που θα συνδιοργανώσει η Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών με την ITU, στην Αθήνα, στις 27-28 Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με τους επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης ο κ. Μαγκλάρας, αναφέρθηκε στην πρόσφατη ίδρυση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, καθώς και του Ελληνικού Οργανισμού Διαστήματος, ενώ ζήτησε την, κατ’ αρμοδιότητα και κατά το δυνατόν, στήριξη, των δύο επικεφαλής της ITU, της ελληνικής υποψηφιότητας και τόνισε ότι η Ελλάδα, εφόσον επανεκλεγεί, θα είναι ένα πλήρως ενεργό μέλος του Συμβουλίου. Από την πλευρά του ο κ. Johnson χαρακτήρισε ευπρόσδεκτες τόσο την εκ νέου υποψηφιότητα της χώρας μας όσο και τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν για επανεκλογή ενός μέλους, λόγω των διαφόρων συσχετισμών δυνάμεων κατά την ψηφοφορία, ζήτησε όμως από τον κ. Μαγκλάρα να προβάλει όλες τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις στην παρέμβασή του στην ολομέλεια του Συμβουλίου.

Ο Γ.Γ. της ITU κ. Zhao εξέφρασε, από τις πρώτες στιγμές της συνάντησης με τον Έλληνα Γ.Γ., την πλήρη στήριξή του προς την ελληνική υποψηφιότητα για πολλούς λόγους, όπως είπε: οικονομικούς, κοινωνικούς, γεωπολιτικούς κ.ά. Υπενθύμισε την προσωπική του φιλία προς τη χώρα μας και αναφέρθηκε σε παλαιότερες επισκέψεις του στην Ελλάδα, εκφράζοντας παράλληλα το θαυμασμό του για τα επιτεύγματά της, παρά την κρίση.

Στις συναντήσεις, τον Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών συνόδευαν, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη και στους Διεθνείς Οργανισμούς, Πρέσβυς Άννα Κόρκα, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ευρυζωνικότητας και Δικτύων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών της ΓΓΤΤ, Γεώργιος Πάντος, η Προϊσταμένη του Τμήματος Ευρυζωνικότητας, Σοφία Παπαθανασοπούλου και το Γραφείο της Μόνιμης Αντιπροσωπείας μας στη Γενεύη.

Share.

Leave A Reply