Η ΕΕΤΤ θα κρίνει αν οι εταιρείες κινητής κωλυσιεργούν στο αίτημα της Forthnet να γίνει εικονικός πάροχος

0

Για την ερχόμενη Τρίτη έχει οριστεί από την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) η ακρόαση επί της καταγγελίας της Forthnet ότι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν ανταποκρίνονται στο αίτημά της για εμπορική συμφωνία που θα της επιτρέψει να γίνει εικονικός πάροχος κινητής τηλεφωνίας.

eett-flag

Τόσο η Vodafone όσο και η Wind απαντούν ότι δεν τίθεται θέμα άρνησής τους να ανταποκριθούν. Προσθέτουν, ωστόσο, για να υπογραφεί μια εμπορική συμφωνία τέτοιου είδους, επωφελής και για τα δύο μέρη, χρειάζεται να επιλυθούν πλήθος από περίπλοκα τεχνικά ζητήματα και αυτό παίρνει χρόνο. Ειδικά η Vodafone υπενθυμίζει πως έχει ανάλογη εμπορική συμφωνία με τη Cyta η οποία παρέχει ήδη υπηρεσίες κινητής ως εικονικός πάροχος.

Σημειώνεται ότι στην ακρόαση έχει κληθεί και η Cosmote. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η θυγατρική του ΟΤΕ αντιμετωπίζει το όλο θέμα με το βασικό επιχείρημα ότι δεν μπορεί να παρέχει αυτή την υπηρεσία στη Forthnet, όταν οι άλλες δύο ανταγωνίστριες εταιρείες συμμετέχουν στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Share.

Leave A Reply