Η Uber επενδύει στα οχήματα αυτόματης οδήγησης

0

Αν και δημοφιλής, η Uber είναι σίγουρα μία υπηρεσία που έχει απασχολήσει με διάφορους τρόπους την ειδησεογραφία. Η τελευταία κίνηση της δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς η εταιρεία έκανε την έκπληξη, ανακοινώνοντας μία σειρά επενδύσεων στον τομέα των οχημάτων αυτόματης οδήγησης.
uber-carΜόλις πριν από λίγες μέρες εξαγόρασε την Otto, ένα startup που αναπτύσσει φορτηγά αυτόματης οδήγησης. Αν σας κάνει εντύπωση, τότε σημειώστε πως η αγορά των φορτηγών στην Αμερική απέφερε έσοδα 726,4 δισ. δολαρίων το 2015. Το project θα οργανώσει το ερευνητικό κέντρο της Uber στο Pittsburgh, όπου οι πρώτες δοκιμές θα περιλαμβάνουν επιλεγμένους πελάτες οι οποίοι θα καλούν αυτόματα οχήματα μέσω της εφαρμογής. Βέβαια για καθένα από αυτά τα οχήματα θα υπάρχει και ένας ειδικά εκπαιδευμένος οδηγός που θα μπορεί να πάρει απομακρυσμένα τον έλεγχο, αν χρειαστεί. Η Uber σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αυτόματα οχήματα όχι μόνο για μεταφορά επιβατών αλλά και δεμάτων. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι όλοι οι ιδρυτές της Otto ήταν πρώην υπάλληλοι της Google.

Εκτός αυτού η Uber επένδυσε και 300 εκ. δολάρια σε μία συμφωνία με τη Volvo, για την ανάπτυξη αντίστοιχης τεχνολογίας σε μοντέλα SUV, και συγκεκριμένα στο κορυφαίο XC90 της σουηδικής εταιρείας. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για το πρώτο αυτόματο όχημα να είναι έτοιμο μέχρι το 2021, ενώ θέλουν την Uber να υπογράψει σταδιακά συμφωνίες και με άλλους κατασκευαστές. Η επένδυση έχει γίνει ισότιμα, καθώς η Volvo θα παρέχει τα οχήματα και η Uber θα εγκαθιστά σε αυτά το σύστημα αυτόματης οδήγησης, οπότε θα επωφελούνται και οι δύο εταιρείες. Στο στόλο των δοκιμών περιλαμβάνονται επίσης κάποια μοντέλα sedan Fusion της Ford.

Share.

Leave A Reply