Η Samsung επενδύει 1 δις ευρώ στις ΗΠΑ για την ανάπτυξη του IoT

0

Μία ακόμα billion-dollar επένδυση ανακοίνωσε η Samsung, και συγκεκριμένα 1 δις ευρώ για την έρευνα και ανάπτυξη του IoT στην Αμερική.
samsung-iotΤο εν λόγω ποσό θα διαμοιραστεί μεταξύ εσωτερικού R&D και χρηματοδότησης σχετικών startups, με σκοπό τη γενική αύξηση επεξεργαστικής ισχύος στις καθημερινές connected συσκευές. Αν και δεν είναι η πρώτη επένδυση της κορεάτικης εταιρείας στο IoT, δήλωσε ότι με τη συγκεκριμένη στοχεύει να ανταγωνιστεί ευθέως τις Intel, Qualcomm, και άλλους κορυφαίους παίκτες της αγοράς. Το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι η δημιουργία hardware που θα εξοπλίσει κατάλληλα όλες (ή τουλάχιστον τις περισσότερες) συσκευές για σύνδεση στο internet.

Μεταξύ άλλων, κάποιες χαρακτηριστικές εφαρμογές του IoT που βλέπει η Samsung για το μέλλον μας, είναι drones, ρομπότ, οχήματα αυτόματης οδήγησης και ψηφιακή υγεία, ενώ βάρος θα δοθεί και στις εταιρείες big data, που θα επεξεργάζονται τα δεδομένα από αυτές τις συσκευές. Θυμίζουμε πως πέρυσι η Samsung επένδυσε συνολικά 12,5 δις ευρώ σε R&D projects παγκοσμίως.

Share.

Leave A Reply