Συμμετοχή της Ericsson στο Athens Science Festival

0

Σε συνδυασμό με τον εορτασμό της 140ης επέτειού της, η Ericsson συμμετέχει στο Athens Science Festival, το οποίο πραγματοποιείται από τις 5 έως τις 10 Απριλίου, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, με έμφαση στο θέμα “Η εξέλιξη με την επιστήμη”.

DSC_0078

Ένας αποφασισμένος πρωταθλητής της Διαδικτυωμένης Κοινωνίας, η Ericsson και το όραμά της βασίζονται σε τεχνολογίες όπως το 5G, το Cloud και το Internet of things.
Μέσω της ομιλίας του ‘’Talking objects: Από τη φαντασία στην πραγματικότητα’’, ο Antonio Autolitano, Core & Cloud Director της Ericsson, παρουσίασε τις τελευταίες τάσεις για τις διασυνδεδεμένες συσκεύες, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων της μελέτης “Mobility Report”, του Ericsson Consumer Lab.
Ο Autolitano τονίζει την ανάγκη για έρευνα, ανάπτυξη και πρωτοπορίας, παρουσιάζοντας case studies στα οποία η Ericsson έχει συνεργαστεί με ηγέτες της αγοράς, όπως οι Volvo cars, Maersk, ABB και POC, αλλά και με την πόλη της Στοκχόλμης, για το έργο ‘’Stockholm Royal Seaport’’, ώστε να διερευνήσουν τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη μέσω εφαρμογών όπως οι έξυπνοι μετρητές και έξυπνα πάρκινγκ, μεταξύ άλλων.
Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει, “Καθώς μεταβαίνουμε στη Διαδικτυωμένη Κοινωνία, θα σημειωθεί διεύρυνση όχι μόνο στην κλίμακα διασύνδεσης, αλλά κυρίως στο πεδίο εφαρμογής της. Οι συσκευές θα γίνουν περισσότερο ικανές και ευρύτερης χρήσεως, ενώ με τη σύνδεσή τους στο διαδίκτυο θα ενσωματώνονται σε πληθώρα διαφορετικών εφαρμογών, σε διάφορους τομείς. Αυτό θα αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για την εξέλιξη του IoT, ενώ θα έχει σημαντικό βαθμό επίδρασης μετασχηματισμού σε όλους σχεδόν τους βιομηχανίας, καθώς το IoT θα αποτελεί κυρίαρχο παράγοντα σε έναν τομέα, μετά τον άλλον, επιτρέποντας την εμφάνιση και λειτουργία νέων τύπων υπηρεσιών και εφαρμογών, μεταβάλλοντας επιχειρηματικά μοντέλα και δημιουργώντας νέες αγορές.’’
Κλείνοντας την ομιλία του εξηγεί τον ρόλο και τις πρωτοβουλίες της Ericsson με στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας, παγκοσμίως αλλά και στην ελληνική αγορά, καθώς και την παροχή χρήσιμων εργαλείων, όπως το IoT Platform, Device Connection Platform (DCP), Iot Analytics και Rome IoT cloud, για την επίτευξη του στόχου.

Share.

Leave A Reply