Παρασκευή, 31 Μαρτίου

Η Bosch ιδρύει νέα εταιρεία για το έξυπνο σπίτι

0

Η Bosch ενισχύει την επιχειρηματική της δραστηριότητα σε λύσεις για το έξυπνο σπίτι. Από 1ης Ιανουαρίου 2016 η νεοϊδρυθείσα θυγατρική Robert Bosch Smart Home GmbH θα συγκεντρώσει τις δραστηριότητες της εταιρείας για το έξυπνο σπίτι, συμπεριλαμβανομένου του σχετικού λογισμικού και της ειδικευμένης γνώσης συστημάτων αισθητήρων. Στο μέλλον, η νέα εταιρεία θα παρέχει πολλά προϊόντα και υπηρεσίες για συνδεδεμένα σπίτια από μία μόνο πηγή: για παράδειγμα, μια νέα λύση που μπορεί να αναφέρει διαρρήξεις και να βοηθήσει τον έλεγχο της θέρμανσης για την εξοικονόμηση ενέργειας.

12392039_947375182022825_31971670585077973_n

Από τον Ιανουάριο του 2016, οι πελάτες θα μπορούν να παραγγείλουν τα πρώτα προϊόντα Bosch σε αυτόν τον τομέα μέσω του διαδικτύου. Αυτά περιλαμβάνουν τη συσκευή ελέγχου της Bosch για το έξυπνο σπίτι, έναν έξυπνο θερμοστάτη, καθώς και μια επαφή για πόρτες ή παράθυρα. Η επίσημη παρουσίασή τους έγινε στην CES 2016 στο Λας Βέγκας. Οι λύσεις της Bosch για το έξυπνο σπίτι έχουν ως στόχο μια γιγαντιαία αγορά: σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς, μέχρι το 2020 μόνο περίπου 230 εκατομμύρια σπίτια σε όλο τον κόσμο – σχεδόν 15 τοις εκατό όλων των οικογενειών – θα διαθέτουν τεχνολογίες έξυπνου σπιτιού.

Νέες υπηρεσίες και μία εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο διευκολύνουν τη ζωή

Με τις λύσεις της Bosch για το έξυπνο σπίτι συνεπάγεται ότι μια ενιαία πλατφόρμα είναι επαρκής για τη διασύνδεση της θέρμανσης, του φωτισμού, των ανιχνευτών καπνού και των οικιακών συσκευών. Όλα αυτά μπορούν να λειτουργήσουν απλά χρησιμοποιώντας ένα smartphone ή tablet. Ο πυρήνας του συστήματος αυτού είναι η συσκευή ελέγχου της Bosch, μια κεντρική μονάδα ελέγχου που συνδέει τα στοιχεία μεταξύ τους και με το διαδίκτυο. Στο μέλλον, οι χρήστες θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν την εφαρμογή κινητού τηλεφώνου της Bosch για το έξυπνο σπίτι για να συνδυάζουν τις βασικές λειτουργίες άσχετων μεταξύ τους συσκευών. Για παράδειγμα, ο μηχανισμός επαφής της πόρτας και των παραθύρων αναφέρει εάν ένα παράθυρο είναι ανοιχτό. Όταν συμβαίνει αυτό, το σύστημα αυτόματα χαμηλώνει τη θέρμανση στην αίθουσα, σύμφωνα με τις προτιμώμενες ρυθμίσεις του χρήστη. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν τα smartphone τους οποτεδήποτε, οπουδήποτε για να δουν εάν οι πόρτες και τα παράθυρα είναι ανοιχτά ή κλειστά. Στις μελλοντικές εκδόσεις των μηχανισμών επαφής για τις πόρτες και τα παράθυρα, θα ηχεί ο συναγερμός εάν ένα παράθυρο ή μια πόρτα παραβιαστεί όταν ο ένοικος είναι απών – που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει πλέον καμία ανάγκη για ξεχωριστό σύστημα συναγερμού.

Συμβατότητα με τις συσκευές άλλων κατασκευαστών

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, η Bosch πιστεύει ότι τα ανοιχτά πρότυπα και οι ανοιχτές πλατφόρμες θα καταστήσουν την τεχνολογία φιλικότερη προς το χρήστη. Γι’ αυτόν το λόγο, το σύστημα της Bosch για το έξυπνο σπίτι είναι σπονδυλωτό και επεκτάσιμο, και είναι εύκολο να συνδεθούν σε αυτό συμβατές συσκευές άλλων κατασκευαστών.

Νέο διαδικτυακό κατάστημα

Μπορείτε να παραγγείλετε τα πρώτα προϊόντα της Bosch για το έξυπνο σπίτι από την 1η Ιανουαρίου 2016 στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.bosch-smarthome.com.

Share.

Leave A Reply