Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου

Το Google project Loon balloon “αιωρείται” στην Ινδονησία

0

Σε συνεργασία των Indosat, Telkomsel, και XL Axiata αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο έτος  τα τεστ του προγράμματος της Google, Loon balloon powered Internet, στην Ινδονησία, με σκοπό την τροφοδότηση με LTE internet σύνδεση, σε περισσότερους από 100 εκατομμύρια πολίτες στην ευρύτερη περιοχή.

google-project-loon-designboom00

Στην Ινδονησία, αυτή τη στιγμή, μόνο ένας στους τρεις απολαμβάνει υπηρεσίες internet, και οι περισσότεροι εξ αυτών σε πολύ χαμηλές ταχύτητες. Τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά των 17 χιλιάδων νησιών με πληθώρα βουνών και ζούγκλων, συνθέτουν ένα δύσκολο περιβάλλον για την εγκατάσταση δικτύων οπτικών ινών αλλά και κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Και αυτό έρχεται να καλύψει το πρόγραμμα Loon. Τα συγκεκριμένα μπαλόνια τα οποία θα αιωρούνται, σε ύψος σχεδόν διπλάσιο από εκείνο που πετούν τα εμπορικά αεροσκάφη περί τα 20 χλμ από το έδαφος, θα εκπέμπουν μία σύνδεση στο έδαφος, έως ότου απομακρυνθούν από την ακτίνα εκπομπής όπου κάποιο άλλον μπαλόνι θα βρίσκεται εκεί για να συνεχίσει να παρέχει σήμα. Οι άνεμοι στο επίπεδο της στρατόσφαιρας όπου θα κινούνται τα μπαλόνια του Loon, είναι στρωματοποιημένοι, με διαφορετικές ταχύτητες και κατευθύνσεις για κάθε στρώμα, παρέχοντας την δυνατότητα στα μπαλόνια, με σωστή οργάνωση, για δημιουργία ενός μεγάλου δικτύου επικοινωνιών.

Share.

Leave A Reply