Παρασκευή, 9 Ιουνίου

Έναρξη 5G προγράμματος από Ericsson και America Movil στη Βραζιλία

0

Η Ericsson ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την America Movil για την πραγματοποίηση του πρώτου 5G και IoT τεστ, το οποίο θα λάβει μέρος το 2016 στη Βραζιλία.

2011-06-13-pic01-702x336

Η εταιρία υποστήριξε πως το σύστημα για τα 5G τεστ επιτρέπει τόσο σε φορείς τηλεπικοινωνιών όσο και σε ακαδημαϊκά ιδρύματα, στο σύστημα υγείας, σε καλλιεργητές αλλά και σε όσους ασχολούνται με τα ενεργειακά προγράμματα, να δοκιμάσουν τις δυνατότητες αυτών των δικτύων σε φυσικό περιβάλλον.

Το σχέδιο ανακοινώθηκε με την επίσκεψη της προέδρου της Βραζιλίας Dilma Rousseff στην σουηδική εταιρία τονίζοντας πως μέσα από αυτές τις εφαρμογές ενεργοποίησης των 5G δικτύων η Βραζιλία θα καταφέρει να πραγματοποιήσει τους στόχους της, όσον αφορά το ψηφιακό θεματολόγιό της.

Ως μέρος της συμφωνίας, οι δύο εταιρείες πρόκειται να ξεκινήσουν και ένα σύστημα με IoT τεστ εστιάζοντας σε θέματα χαμηλής κατανάλωσης μπαταρίας, όπως οι χαμηλής ισχύος αισθητήρες για την διαχείριση απομακρυσμένων περιοχών, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο στις βιομηχανίες και τον δημόσιο τομέα της Βραζιλίας να προετοιμαστούν για την ενίσχυση των ΤΠΕ. Ταυτόχρονα η Ericsson ανακοίνωσε και την συνεργασία της με το πανεπιστήμιο του Sao Paulo για ένα νέο πρόγραμμα 5G ερευνών.

Share.

Leave A Reply