Σε πορεία υλοποίησης το “project Loon”

0

Η Google έχει “σχεδόν τελειοποιήσει” την τεχνολογία Loon, η οποία μέσω αεροστάτων σε ύψος 20 χλμ. μεταδίδει internet στο έδαφος, αποκάλυψε το στέλεχος της εταιρείας Wael Fakharany μιλώντας στο συνέδριο της GSMA στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής. Συμπλήρωσε μάλιστα πως η Google ελπίζει πολύ σύντομα να συνάψει συμφωνία με παρόχους για την παροχή πρόσβασης.

googleprojectloon20202googleprojectloon20202BANNER_GX_2000w

“Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε σχεδόν τελειοποιήσει την τεχνολογία, ήρθε η ώρα για εμάς τώρα να την αναπτύξουμε σε αυτό το μέρος του κόσμου», είπε σε συζήτηση με θέμα την ευρυζωνική κάλυψη σε “λευκές περιοχές”.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την χρηματοδότηση του έργου, ο Fakharany είπε ότι “η ανταπόκριση ήταν πολύ θετική, γιατί δουλεύουμε πολύ στενά με τους παρόχους και τους θεωρούμε στρατηγικούς συνεργάτες μας”.

Tο φιλόδοξο έργο της Google έχει μέχρι στιγμής δοκιμαστεί από παρόχους όπως η Telefonica, η Telstra και η Vodafone, οι οποίες βρίσκονται κοντά στο project βλέποντας αρκετές

loonΌσον αφορά την κατάσταση του έργου, ο Fakharany είπε ότι “εστιαζόμαστε στο στόχο μας στο εγγύς μέλλον να επεκτείνουμε το δίκτυο Loon όχι μόνο στο νότιο ημισφαίριο, όπου ήδη οι αρχικές εξετάσεις του έχουν επιτύχει. Η ιδέα τώρα, είναι ότι -καθώς μπαίνουμε το 2016- είναι να επεκταθούμε στη λειτουργία και στην εμπορική εκμετάλλευση. Όχι μόνο στην αγροτική Αφρική, αλλά την αγροτική Ινδία, ακόμα και μέρη των ΗΠΑ”

“Αυτή τη στιγμή είμαστε πολύ απασχολημένοι για να βρούμε τα μοντέλα συνεργασίας με τους παρόχους, τις ρυθμιστικές αρχές, τους φορείς και φυσικά τις κυβερνήσεις, από όλα τα διαφορετικά μέρη του κόσμου, για να μας δώσουν άδεια υπέρπτησης, συχνότητες ελέγχου, τοποθεσίες δοκιμών και πολλά άλλα”.

Share.

Leave A Reply