Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 1 Μαΐου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Ψηφιακές Ενισχύσεις: “Μαζί με τα ξερά κάηκαν και τα χλωρά»!

30/09/2015Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read News Ελλάδα

Πολιτικές αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν το επόμενο διάστημα από την κυβέρνηση θα καθορίσουν την τύχη των περιβόητων προγραμμάτων των Ψηφιακών Ενισχύσεων (ICT4Growth, digi-lodge, digi-retail, digi content).

ICT4Growth

Μετά από εισήγηση της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ) η οποία έλαβε το πράσινο φως από το υπουργείο Υποδομών, ανακλήθηκε η χρηματοδότηση 533 επιχειρήσεων που είχαν αιτηθεί να χρηματοδοτηθούν από τα προγράμματα digi-lodge και digi-retail. Πρόκειται για το 9% του συνόλου των επιχειρήσεων που υπέβαλαν αίτημα ή το 10% του προϋπολογισμού των 2 δράσεων.

Η ανάκληση της χρηματοδότησης έχει τεθεί ως προαπαιτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς μετά από καταγγελίες για σημαντικές παρατυπίες από συγκεκριμένο επιχειρηματικό κέντρο πολλές περιπτώσεις κρατικών ενισχύσεων ελέγχονται από το ΣΔΟΕ και την ευρωπαϊκή αρχή για την καταπολέμηση της απάτης (OLAF). 

Ως προαπαιτούμενο έχει τεθεί και η αναδιοργάνωση της ΚτΠ.

Αυτή τη στιγμή ισχύει η αναστολή πληρωμών για όλα τα έργα των Κρατικών Ενισχύσεων που υλοποιεί η Κοινωνία της Πληροφορίας την οποία ζήτησε και η Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΕΔΕΛ). Και όπως χαρακτηριστικά λέγεται «μαζί με τα ξερά κάηκαν και τα χλωρά», οι αιτήσεις δηλαδή επιχειρήσεων που ήταν σύννομες. Εκτιμάται ότι γι΄ αυτές τις περιπτώσεις θα επιχειρηθεί να δοθεί λύση.

Αναφορικά με το πρόγραμμα ICT4Growth (χρηματοδότηση επιχειρήσεων για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό τους, συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ) να σημειωθεί ότι σχεδόν επτά χρόνια μετά την έναρξή του βρίσκεται σε σχεδόν μηδενικό σημείο. Η μικρή ζήτηση που υπήρξε αποδίδεται στην οικονομική ύφεση, ωστόσο, δεν ήταν λίγες και οι αδυναμίες της διαδικασίας.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

digi content digi-lodge digi-retail ICT4GROWTH ΚτΠ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρουσίαση του HP TPM Guard στο HP Imagine 2026

Data Center για τις ΑΙ ανάγκες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM

ΚτΠ: υπογραφή σύμβασης για το έργο «Σύστημα παρακολούθησης επαγγελματικών οχημάτων και εμπορευματοκιβωτίων»

ΚτΠ: σε δημόσια διαβούλευση η διακήρυξη για το δίκτυο καμερών της τροχαίας

ΥΠΕΞ: πλατφόρμα εντοπισμού fake news – διαγωνισμός από την ΚτΠ

Διαγωνισμός για σύστημα ασύρματης επικοινωνίας της Πυροσβεστικής και του ΣΑΕΠΣΕΜΔΑΚ από την ΚτΠ

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Το Scan & Pay εκσυγχρονίζει το τελευταίο μίλι των παραδόσεων
  • Balkan eCommerce Summit 2026: Μεγαλύτερο, πιο τολμηρό και αδύνατον να αγνοηθεί!
  • Infocom Today #166: 14 data center στην Ελλάδα, νέος πρόεδρος στην ΕΕΤΤ!
  • Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων από αποφοίτους πανεπιστημίων
  • Η ΑΑΔΕ μεταθέτει τις προθεσμίες για τα ψηφιακά παραστατικά διακίνησης
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεωρεί τους κανόνες για τις συγχωνεύσεις
  • Ο στρατηγικός ρόλος της EPSILON SINGULARLOGIC στον μετασχηματισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας (SCM)
RSS itsecuritypro.gr
  • Ελληνική ομάδα αποκαλύπτει κρίσιμη ευπάθεια σε παγκόσμιο εργαλείο κυβερνοασφάλειας
  • Uni Systems: Στρατηγική με προτεραιότητα στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο της ανάπτυξης
  • AI Agents: Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.