Στις 25 Σεπτεμβρίου 2015, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Αειφόρο Ανάπτυξη στη Νέα Υόρκη, παγκόσμιοι ηγέτες από 193 χώρες αναμένεται να υιοθετήσουν 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης για τον τερματισμό της φτώχειας, την προστασία του πλανήτη και τη διασφάλιση της ευημερίας για όλους μέχρι το 2030.

Ericsson_Vestberg

Στο πλαίσιο αυτής της ιστορικής συνόδου κορυφής, ο Hans Vestberg, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson και η Elaine Weidman-Grunewald, Αντιπρόεδρος, Sustainability and Corporate Responsibility της Ericsson, θα συναντήσουν δημόσιους και ιδιωτικούς ηγέτες που έχουν δεσμευτεί για την επίλυση πολλών από τα μείζονα προβλήματα του κόσμου και θα προωθήσουν την τεχνολογία ως καταλύτη για την εφαρμογή λύσεων.

Υπό την ηγεσία του Vestberg, στα πλαίσια του οράματος της εταιρίας για τη Διαδικτυωμένη Κοινωνία, η Ericsson έχει θέσει επιπλέον έμφαση και προτεραιότητα στη δική της επίπτωση στην κοινωνία καθώς και κορυφαίους στόχους για να εξασφαλίσει θετικές επιπτώσεις, στο ίδιο επίπεδο με τους μετόχους, εργαζομένους και πελάτες της.

Ο Vestberg αναφέρει: «Διαθέτουμε μια μακροχρόνια δέσμευση για την αειφορία. Συμπεριλαμβάνοντας την κοινωνία ως ένα βασικό σημείο εστίασης έχουμε δημιουργήσει έναν ισχυρότερο δεσμό με τον αντίκτυπο της Ericsson στον κόσμο γύρω μας, και ειδικότερα με τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης».

Ένα ερευνητικό πρόγραμμα διάρκειας ενός έτους με το Ινστιτούτο Γης του Πανεπιστημίου της Κολούμπια καταδεικνύει το ρόλο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην επιτάχυνση της βιώσιμης ανάπτυξης. Στιγμιότυπα από την έρευνα θα παρουσιαστούν από τον Vestberg κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Διάσκεψης για την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Η Weidman-Grunewald δηλώνει: «Στην Ericsson, πιστεύουμε πως η τεχνολογία πρέπει να χρησιμοποιείται ως δύναμη για το καλό και θέλουμε να απεικονίσουμε τον τομέα των ΤΠΕ ως συνεισφέρων σε μια βιώσιμη Διαδικτυωμένη Κοινωνία. Αποτελούμε μέρος της παγκόσμιας συζήτησης που λαμβάνει χώρα αυτή την εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, αλλά η μακροπρόθεσμη δέσμευση των υπαλλήλων μας για την Τεχνολογία για το Καλό είναι εξίσου σημαντική. Αυτή την εβδομάδα, οι εργαζόμενοι της Ericsson σε όλο τον κόσμο καλούνται να γίνουν Παγκόσμιοι Πολίτες, μια online πλατφόρμα όπου ο καθένας μπορεί να αναλάβει δράση οπουδήποτε σε ζητήματα που έχουν σημασία για αυτούς».

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2015, ο Vestberg θα βρίσκεται στη σκηνή του Φεστιβάλ Παγκόσμιου Πολίτη, όπου θα βοηθήσει στην έναρξη της εκστρατείας #TellEveryone, μία τεράστια συνεργασία από εταιρείες τεχνολογίας για την ευαισθητοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης σε 7 δισεκατομμύρια ανθρώπους μέσα σε επτά ημέρες.

Ο Hugh Evans, CEO, Global Poverty Project, αναφέρει «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Ericsson στην πραγματοποίηση των Παγκόσμιων Στόχων και του κοινού μας οράματος για ένα βιώσιμο μέλλον.»

Στο ρόλο του ως επίτροπος στην Επιτροπή Ευρυζωνικότητας για την Ψηφιακή Ανάπτυξη, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος των Ηνωμένων Εθνών, και μέλος του Ηγετικού Συμβουλίου Δικτύου Λύσεων για την Αειφόρο Ανάπτυξη, ο Vestberg θα συμμετάσχει σε διάλογο με τους ηγέτες των Ηνωμένων Εθνών και της βιομηχανίας για να συζητήσουν προτάσεις πολιτικής για την εφαρμογή της ευρυζωνικότητας για την επίτευξη των στόχων της Αειφόρου Ανάπτυξης. Οι συζητήσεις θα διερευνήσουν επίσης το ρόλο των ΤΠΕ στην υποστήριξη θεμάτων όπως η ισότητα των φύλων, η οικονομική ένταξη, η προστασία των παιδιών και η ανθρωπιστική απάντηση.

Η Kathy Calvin, Πρόεδρος του Ιδρύματος των Ηνωμένων Εθνών, αναφέρει: «Με το 90 τοις εκατό του κόσμου να διαθέτει πρόσβαση σε κινητά τηλέφωνα, τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας μπορεί να έχουν επιπτώσεις σχεδόν σε κάθε έναν από τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης, και θα αποτελέσουν ισχυρά εργαλεία για την επίτευξη τους».

«Η Ericsson διαθέτει σημαντικούς ηγέτες στη βιομηχανία, όπως επίσης και τους υπαλλήλους της, για να βοηθήσουν τον καθένα στον κόσμο να ενημερωθεί για τους νέους παγκόσμιους στόχους. Αυτό το είδος ηγεσίας είναι ό, τι χρειαζόμαστε, και αυτό που θα ωθήσει την πρόοδο και τις συνεργασίες του 21ου αιώνα».


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply