Η Alcatel-Lucent επιβεβαίωσε ότι o νυν Διευθύνων Σύμβουλος Michel Combes πρόκειται να παραιτηθεί ως αποτέλεσμα της συμφωνίας εξαγοράς της εταιρίας από τη Nokia, αλλά δεν ανακοίνωσε τον επόμενο προορισμό του, ή την ημερομηνία αναχώρησης. Ο ίδιος είχε δηλώσει από τον Απρίλιο ότι δεν θα πρέπει να έχει ενεργό ρόλο συνδυασμένη εταιρία που προέκυψε από την συνένωση.

PHOe54ee0d6-ae20-11e4-a2a5-b11488a015f6-805x453

Η δήλωση εκ μέρους της Alcatel-Lucent αναφέρει ότι “ημερομηνία αναχώρησης του κ. Combes θα κοινοποιηθεί επισήμως τη στιγμή που θα έχει αποφασιστεί”.

Ο Combes είχε αναλάβει την εταιρεία από το 2013 σε μια προσπάθεια να την οδηγήσει στην ανάκαμψη παραλαμβάνοντάς την σε μία ταραχώδη περίοδο από την διοίκηση του προκατόχου του, Ben Verwaayen. Ουσιαστικά οδήγησε την εταιρία σε εκτεταμένη λειτουργική ανάκαμψη και κατάφερε να την κάνει ελκυστική στο σύνολό της ώστε να γίνει αντικείμενο εξαγοράς από τη Nokia. Θεωρείται ότι κατά τη διοίκησή του, η αναβίωση των δραστηριοτήτων της Alcatel-Lucent στον τομέα των σταθερών δικτύων ήταν καθοριστική ώστε η η Nokia να αποφασίσει να αναλάβει  το σύνολο της επιχείρησης, και όχι μόνο τις δραστηριότητές στις στην κινητή, εξασφαλίζοντάς της έτσι, τη μακροπρόθεσμη θέση της στην αγορά.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply