Η Alcatel-Lucent λανσάρει την ανοιχτή πλατφόρμα Rapport

0

Πρόσφατα η Alcatel-Lucent ανακοίνωσε το Rapport™, μία ανοιχτή πλατφόρμα λογισμικού η οποία προσφέρει σε μεγάλες επιχειρήσεις και πάροχους περισσότερες επιλογές για πιο ευέλικτες υπηρεσίες επικοινωνίας και συνεργασίας.

ALU

Με το Rapport™ το δίκτυο τηλεπικοινωνιών μετατρέπεται σε μία πλατφόρμα καινοτομίας, επιτρέποντας την δημιουργία «επισυναπτόμενων τηλεπικοινωνιών», όπου τα βασικά στοιχεία όπως η φωνή, τα μηνύματα, τα βίντεο και τα κοινόχρηστα αρχεία γίνονται διαθέσιμα σε οποιαδήποτε εφαρμογή, ιστοσελίδα ή συνδεδεμένη συσκευή. Τα στοιχεία αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους προγραμματιστές μέσω application programming interfaces (API) ή απλών softwaredevelopmentkits (SDK).

Το Rapport™ πάει ένα βήμα πιο πέρα από το virtualization υιοθετώντας πλήρως το cloud με  μία ενιαία πλατφόρμα λογισμικού η οποία μπορεί να υλοποιηθεί σε οποιοδήποτε hardware του εμπορίου, συμβάλλοντας καθοριστικά στην μείωση του κόστους και στην απλοποίηση των υπηρεσιών επικοινωνίας.

Το Rapport™ βασίζεται στην πλατφόρμα IMS της AlcatelLucent, η οποία αποτελεί επίσης την βάση της πολυβραβευμένης λύσης της εταιρείας Voice Over LTE (VoLTE). Ο σχεδιασμός της συγκεκριμένης εφαρμογής έγινε βάσει της πολύχρονης τεχνογνωσίας της εταιρείας σε απαιτητικά δίκτυα παρόχων σε όλο τον κόσμο, με εξειδικευμένες εκδόσεις για επιχειρήσεις και παρόχους αντίστοιχα.

«Το Rapport™ απελευθερώνει τα IT τμήματα των εταιρειών από την χρήση τηλεπικοινωνιακών σιλό και άλλων τεχνολογικών λύσεων που δεν είναι ανοιχτές. Επιπλέον, με την πλατφόρμα της AlcatelLucent οι πάροχοι μπορούν πλέον να προσφέρουν πολύ προωθημένες υπηρεσίες επικοινωνιών στους εταιρικούς πελάτες τους, πάνω από οποιοδήποτε δίκτυο και οποιαδήποτε συσκευή», δηλώνει ο Bhaskar Gorti, Πρόεδρος του τμήματος IP Platforms της Alcatel-Lucent.

 

Rapport™ για τις Επιχειρήσεις

Οι τάσεις για αποκέντρωση και φορητότητα έχουν οδηγήσει τις επιχειρήσεις στην υιοθέτηση ενός “bringyourowndevice” (BYOD) μοντέλου εργασίας, το οποίο συνεπάγεται αυξημένες απαιτήσεις στην οργάνωση και διαχείριση του δικτύου. Το Rapport™ καθιστά δυνατή τη δημιουργία ενός ενιαίου πλαισίου επικοινωνίας για όλες τις συσκευές, επιτρέποντας στις εταιρείες να περιορίσουν τις «υποχρεωτικές» επενδύσεις σε legacyPBXκαι UnifiedCommunications συστήματα. Ακόμη, οι τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες των εταιρειών μπορούν, χάρη στο Rapport™, να ενσωματωθούν σε οποιαδήποτε εφαρμογή, ιστοσελίδα και προϊόν, επιτρέποντας στις μεγάλες επιχειρήσεις να ξοδέψουν έως και 50% λιγότερα χρήματα για τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές τους ενώ, ταυτόχρονα, η επένδυση αυτή μπορεί να προσφέρει κέρδη ακόμα και από τον πρώτο χρόνο υλοποίησής της

 

Rapport™ για τους Πάροχους Υπηρεσιών

Μέσα από την πλατφόρμα του Rapport™ οι πάροχοι υπηρεσιών μπορούν να δημιουργήσουν ένα ενιαίο δίκτυο το οποίο να συνδυάζει VoLTE, σταθερές και Wi-Fiυπηρεσίες σε ένα περιβάλλον cloud, απλοποιώντας ουσιαστικά τη διαδικασία πρόσβασης του πελάτη στις υπηρεσίες και μειώνοντας σημαντικά το κόστος. Με αυτό τον τρόπο δίνεται πρόσβαση στις αγορές των wearables, των «έξυπνων» σπιτιών αλλά και των υπηρεσιών τηλεματικής. Η υποστήριξη networkfunctionsvirtualization (NFV) από το Rapport™ επεκτείνει περεταίρω τις δυνατότητες της εφαρμογής καθώς έτσι καθίσταται δυνατή η ενοποίησή της με πλατφόρμες NFV όπως το CloudBand τη ςAlcatelLucent ώστε να είναι δυνατή η ταχύτατη ενεργοποίηση εφαρμογών όπως το VoLTE και η απροβλημάτιστη προσαρμογή του δικτύου στις διακυμάνσεις της ζήτησης των σχετικών υπηρεσιών.

Περισσότεροι από 800 διαφορετικοί developers και συνεργάτες χρησιμοποιούν ήδη το Rapport, που τους επιτρέπει να απελευθερώσουν την δημιουργικότητά τους χωρίς να προβληματίζονται με την πολυπλοκότητα της ενσωμάτωσης στις εφαρμογές τους στοιχείων real-time επικοινωνίας.

«Η νέα πλατφόρμα της AlcatelLucent, Rapport™, προσφέρει στις επιχειρήσεις ένα ανοιχτό, ενιαίο πλαίσιο τηλεπικοινωνιών σε ένα ιδιωτικό περιβάλλον cloud. Δεν είναι εύκολο για μια εταιρεία να μεταβεί από το περιβάλλον που βασίζεται στο PBX σε ένα νέο περιβάλλον που βασίζεται σε εφαρμογές και υπηρεσίες που “τρέχουν” στο cloud. Το Rapportαποτελεί προϊόν αυτής της διαφορετικής προσέγγισης, δημιουργώντας μία νέα κατηγορία στον χώρο των τηλεπικοινωνιακών τεχνολογικών λύσεων», αναφέρει ο Rich Costello, Senior Research Analyst της International Data Corporation.

«Όπως οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις, έτσι κι εμείς χρησιμοποιούμε διάφορες πλατφόρμες ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες μας για επικοινωνία και συνεργασία, από φωνητικές υπηρεσίες μέχρι video conferencing, IM και chat. Ταυτόχρονα, η κύρια εργασία μας γίνεται μέσα από το αχανές περιβάλλον των ταχύτατα αναπτυσσόμενων εφαρμογών για κινητά και tablets, οι οποίες όμως δεν είναι πάντα διαθέσιμες στον υπολογιστή του γραφείου. To Rapportαποτελεί αυτή την κοινή πλατφόρμα διασύνδεσης όλων των παραπάνω, με έναν τρόπο που επιτρέπει τον συγχρονισμό τεχνολογιών- εργασιακών αναγκών, ενώ παράλληλα μας απαλλάσσει από την ανάγκη για συνεχή επένδυση σε μία ποικιλία από διαφορετικές πλατφόρμες», δηλώνει η Liz Theophile, Chief Information Officer της AlcatelLucent.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply