Tο πρώτο παγκόσμιο κέντρο καινοτομίας High Performance Computing από τη Lenovo

0

lenovo3

Η LENOVO ανακοίνωσε την έναρξη του πρώτου κέντρου καινοτομίας HighPerformance Computing (HPC) της εταιρείας, προσφέροντας ένα μόνιμο χώρο για  R&D και υλοποίηση συγκριτικής αξιολόγησης, καθώς και ένα νέο δίκτυο συνεργατών που θα συνεργάζονται σε projects για να φέρουν τα εμπορικά  οφέλη του HPC σε ένα ευρύτερο φάσμα πελατών.  Με έδρα την Στουτγάρδη της Γερμανίας, το κέντρο σηματοδοτεί τη δέσμευση της Lenovo στο enterprise computing και τις φιλοδοξίες της να γίνει ο νούμερο ένα πωλητής (OpenSystems) στην αγορά.

Συγχρόνως με την εγκαινίαση, η Lenovo έγινε δεκτή ως πλήρες μέλος του  European Technology Platform for High Performance Computing (ETP4HPC) – ένα καθοδηγούμενο από τον κλάδο φόρουμ που αξιοποιεί τη δύυναμη του HCP,  για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας στον τομέα της επιστήμης, των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας.

Σε στενή συνεργασία με την Intel, το κέντρο προσφέρει τον τελευταίο Intel® Xeon® E5 2600 v3 επεξεργαστή,  με  MellanoxEDR 100Gb/s Infini Band interconnect fabric, αξιοποιώντας τη NeXt Scale System της Lenovo ως βασική πλατφόρμα πληροφορικής. Θα αυξήσει την βαθιά γνώση και τις συγκεκριμένες δεξιότητες πολλών εξειδικευμένων συνεργατών πελατών από όλη την Ευρώπη που θα συνεργαστούν για την περαιτέρω επέκταση των δυνατοτήτων και την προώθηση της τοπικής έρευνας.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, ο Lenovo EMEA President και Senior Vice President of Lenovo Group, Aymar de Lencquesaing, ανέφερε: « Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί ένα ορόσημο στα σχέδιά μας ως εταιρία. Όχι μόνο εγκαινιάσαμε το πρώτο παγκόσμιο κέντρο HPC της εταιρίας, αλλά επιβεβαιώνουμε εκ νέου τη δέσμευσή, επένδυσή και φιλοδοξία μας στις επιχειρήσεις. Η αγορά ΕΜΕΑ έχει τεράστιες δυνατότητες για HPC και παρέχει ένα γόνιμο έδαφος για μας,  ώστε να ηγηθούμε σημαντικών εξελίξεων σε projects και σε έρευνες που έχουν απίστευτο αντίκτυπο τόσο για τον κλάδο όσο και για την κοινωνία».

«Πρόκειται για μία νέα προσέγγιση στην καινοτομία – η οποία θα αξιοποιήσει την ισχύ της Lenovo, όπως επίσης και εκείνη των πωλητών και πελατών των εταίρων για την προώθηση των πλεονεκτημάτων του HPC σε περισσότερους πελάτες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Brian Connors, Vice President Strategic Alliances and General Manager High Performance Computing, Lenovo Worldwide.

Οι συνεργασίες είναι το κλειδί για την επιτυχία

Παράλληλα, οι έξι συνεργάτες που μοιράζονται το ίδιο όραμα και οι τέσσερις ηγέτες του κλάδου, ανακοίνωσαν στο SC14, τρείς νέους Independent Software Vendors (ISVs) και ένας νέος οραματιστής συνεργάτης, θα προστεθεί στο κέντρο και τη συνεργασία. Η Lenovo θα συνεχίζει να επεκτείνει το δίκτυο των συνεργατών της και πέρα από τους ακόλουθους:

  • Βιομηχανικοί συνεργάτες – Intel, IBM, Mellanox, NVIDIA
  • Πελάτες/συνεργάτες– Leibniz-Rechenzentrum (LRZ), Science & Technology Facilities Council: Hartree Centre, Barcelona Supercomputing Center (BSC), Cineca, Rechenzentrum Garching (RZG), Forschungszentrum Jülich (FZJ), Distributed Research utilising Advanced Computing (DiRAC)
  • ISV συνεργάτες – Scale MP, Allinea, PathScale

Συνεργασία στην πράξη

Ένας αριθμός σημαντικών projects είναι ήδη σε εξέλιξη:

  • Lenovo and IntelMPI κλιμάκωση σε νέες τεχνολογίες όπως OmniPath και EDR διασυνδέσεις
  • Lenovo and LRZ–  Ενεργειακός ενήμερος προγραμματισμός, ενεργειακά αποδοτικά κέντρα δεδομένων και βελτιστοποίηση ροής εργασιών
  • Lenovo and STFC Hartree Centre–  Ανάπτυξη της επόμενης γενιάς αρχιτεκτονικής supercomputing, που συνδυάζει τις βέλτιστες πρακτικές με την καινοτομία για ενεργειακά αποδοτικές λύσεις
  • Lenovo and Mellanox – MPI Κλιμάκωσηστο EDR Fabric

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply