Λανσάρεται στην Ευρώπη το Vodafone Wallet

0

Οι πελάτες της Vodafone στην Ευρώπη θα είναι σε θέση από το 2ο τρίμηνο του 2015, να προσθέσουν πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες στην εφαρμογή Ψηφιακού Πορτοφολιού της Vodafone, μετά από συμφωνία του παρόχου με τη Visa και την πλατφόρμα Carta Worldwide.

vodafone_wallet

Η συμφωνία θα επιτρέπει στους πελάτες της Vodafone στη Γερμανία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και τις Κάτω Χώρες να χρησιμοποιούν τα smartphones τους για να πληρώνουν αγαθά και υπηρεσίες σε τερματικά ανέπαφων συναλλαγών.

Η υπηρεσία θα λειτουργεί με τη χρήση ειδικής κάρτας SIM με ενσωματωμένο chip NFC και η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σε ένα ευρύ φάσμα Android smartphones, όπως ανακοινώνει η εταιρία.

Για να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία, οι πελάτες θα πρέπει να:

  • Κάνουν είσοδο στην εφαρμογή, επιτυγχάνοντας πρόσβαση στην κάρτα SIM όπου οι κάρτες είναι αποθηκευμένες με ασφάλεια.
  • Επιβεβαιώνουν τη χρήση μέσω της υπηρεσίας ταυτοποίησης που παρέχεται από τη Visa.
  • Πληρώνουν πλησιάζοντας τη συσκευή τους στο τερματικό ανέπαφων συναλλαγών στο σημείο πώλησης.

Οι πληρωμές χρεώνονται αυτόματα στον επιλεγμένο λογαριασμό με τον οποίο είναι συνδεδεμένος ο αριθμός κάρτας, ενώ ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να καθορίσει ένα ποσό κάτω από το οποίο η εφαρμογή δεν θα απαιτεί κωδικό PIN για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Η “Carta Worldwide” παρέχει την ασφαλή εφαρμογή επικοινωνίας μεταξύ παρόχου και τράπεζας μέσα από ισχυρά πρότυπα κρυπτογράφησης. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της, Brian Semkiw, δηλώνει, «ήμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Vodafone για την πραγματοποίηση πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου την πιο απλή, εύκολη και ασφαλή μέθοδο για πληρωμές”.

Ο Mark Ritzmann, επικεφαλής του τμήματος m-commerce του Vodafone Group, δήλωσε: «Το ψηφιακό πορτοφόλι, πήγε μόλις ένα βήμα προς τα εμπρός. Με λίγα μόνο κλικ, οι πελάτες θα είναι σε θέση να προσθέσουν κάρτες πληρωμών προς το Vodafone Wallet τους και να χρησιμοποιούν τα Android smartphones στα τερματικά ανέπαφων πληρωμών. Χάρη στις συμφωνίες μας με τη Visa και την Carta Worldwide, οι συναλλαγές μέσω του Vodafone Wallet τώρα είναι γρήγορες, ασφαλής και απλές. ”

Ο Jeremy Nicholds, εκτελεστικός διευθυντής κινητής τηλεφωνίας στη Visa Europe, εξήγησε ότι η συμφωνία θα επιτρέψει στους κατόχους πιστωτικών και χρεωστικών καρτών Visa να συνδέσουν τις κάρτες τους και να τις χρησιμοποιούν σε τερματικά ανέπαφων πληρωμών  σε όλη την Ευρώπη, προσθέτοντας ότι, «στο πλαίσιο της στρατηγικής της Visa για την επιτάχυνση πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων”.

Το Vodafone Wallet είναι διαθέσιμο σήμερα στην Γερμανία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και τις Κάτω Χώρες. Οι πελάτες μπορούν να προσθέσουν ήδη τις κάρτες τους στο πορτοφόλι της Vodafone, καθώς και το πρόγραμμα Vodafone SmartPass που ξεκίνησε σε συνεργασία με τη Visa το 2013.

Αυτή η εξέλιξη στην ανάπτυξη του Vodafone wallet, αποτελεί μέρος της στρατηγικής m-commerce της Vodafone, η οποία έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μια εναλλακτική λύση για τις συναλλαγές με φυσικό νόμισμα και τις κλασικές πλαστικές κάρτες.

Share.

Leave A Reply