Το πόρισμα των ακροάσεων που πραγματοποιήθηκαν στην ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) μετά από καταγγελίες καταναλωτών για καθυστερήσεις σε αιτήματα φορητότητας από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχει στην ατζέντα της σήμερα η Ολομέλεια της Επιτροπής.

forhtothta

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΕΤΤ έχει καταλήξει πως οι καταγγελίες έχουν βάση και είναι πιθανό να καταλογιστούν πρόστιμα και στις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας (Cosmote, Vodafone και Wind). Το βασικό συμπέρασμα είναι πως κατά διαστήματα οι εταιρίες κινητής δημιουργούν γραφειοκρατικού τύπου προβλήματα στους συνδρομητές τους που επιθυμούν να αλλάξουν δίκτυο. Η συνήθης πρακτική είναι το «μπλοκάρισμα» όσων θέλουν να αλλάξουν δίκτυο να ξεκινά από μια εταιρεία και στη συνέχεια ακολουθούν και οι υπόλοιπες δύο με το πρόσχημα της άμυνας.

Να σημειωθεί ότι οι σχετικές ακροάσεις είχαν πραγματοποιηθεί πέρσι την Άνοιξη, αλλά όπως φαίνεται, εκ του αποτελέσματος, για την Επιτροπή είναι ακόμα μια υπόθεση που χρειάσθηκε μήνες για να τεκμηριωθεί επαρκώς και να φθάσει σε ένα τελικό στάδιο.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply