Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Μελέτες
    • Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
    • Startup
    • TV
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AIBRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 8 Ιουλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Μελέτες
    • Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
    • Startup
    • TV
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AIBRIEF
InfoCom
Home»News»Ελλάδα

Στον “αυτόματο πιλότο” η ΕΕΤΤ

26/01/2015Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read Ελλάδα

Το στοίχημα της λειτουργίας χωρίς πρόεδρο έχει να κερδίσει τους επόμενους μήνες η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) μετά την αιφνιδιαστική, για προσωπικούς λόγους, παραίτηση του Κωνσταντίνου Λουρόπουλου, εκτός και αν η νέα κυβέρνηση ξαφνιάσει θετικά και μεριμνήσει ώστε να τοποθετηθεί άμεσα επικεφαλής στη σημαντική αυτή ανεξάρτητη αρχή.

EETT

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες για τρεις μήνες η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ δύναται να συνεδριάζει και να λαμβάνει κανονικά αποφάσεις με εισηγήσεις από τους δύο αντιπροέδρους Τηλεπικοινωνιών (Νίκο Παπαουλάκη) και Ταχυδρομείων (Κωνσταντίνο Δεληκωστόπουλο).

Μεταξύ άλλων με ενδιαφέρον αναμένεται αν θα κλείσει το θέμα της καταγγελίας της Voadafone εναντίον Cosmote. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον έχουμε πόρισμα το οποίο μάλιστα συμπεριελήφθη στην ημερήσια διάταξη της τελευταίας συνεδρίασης της Ολομσέλειας την περασμένη Πέμπτη. Στις σημαντικές εκκρεμότητες περιλαμβάνεται το θέμα της καθολικής υπηρεσίας, καθώς και το αν θα έχει τύχη η σημαντική πρωτοβουλία της ΕΕΤΤ για τα δίκτυα νέας γενιάς.

Το ζήτημα του συνδυαστικού πακέτου του ΟΤΕ έκλεισε στην τελευταία Ολομέλεια. Όπως έχουμε ήδη γράψει η Επιτροπή επιτρέπει στον Οργανισμό να πουλά το συγκεκριμένο πακέτο.

Πάντως, η είδηση της παραίτησης του Κωνσταντίνου Λουρόπουλου και ενώ η θητεία του στην ανεξάρτητη αρχή έληγε το 2017, έχει ξαφνιάσει την τηλεπικοινωνιακή αγορά. Είχε οριστεί πρόεδρος της ΕΕΤΤ στις 18 Δεκεμβρίου 2013 με πενταετή θητεία.

Ο κ. Λουρόπουλος πριν αναλάβει τη θέση του προέδρου της ΕΕΤΤ ήταν διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ και κατά την περίοδο που εξελίχθηκε η διαδικασία ιδιωτικοποίησής της, ενώ αποτέλεσε επιλογή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Τα τελευταία 15 χρόνια, ο Κωνσταντίνος Λουρόπουλος δραστηριοποιείτο ως επιχειρηματίας στον τομέα της πληροφορικής. Έχει εργαστεί, επίσης, επί 35 χρόνια ως σύμβουλος στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα σχεδιάζοντας και υλοποιώντας έργα επιχειρησιακού μετασχηματισμού μεγάλης κλίμακας για επιχειρήσεις και οργανισμούς στην Ελλάδα και διεθνώς.

Είναι στέλεχος με άποψη για το τι πρέπει να γίνει στους τομείς των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Κατά τη διάρκεια της εξαιρετικά σύντομης θητείας του στην Επιτροπή, μεταξύ άλλων, εργάστηκε συστηματικά για να δρομολογηθούν λύσεις για την απρόσκοπτη αδειοδότηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Επίσης, έκανε σειρά από προτάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας της ΕΕΤΤ οι οποίες όμως δεν έγιναν αποδεκτές από την ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου. Ο πρώην υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοϊδης, άλλωστε, δεν έδειξε να ασχολείται επιτυχώς με τις Τηλεπικοινωνίες και παρότι βρήκε σχεδόν έτοιμες τις αναγκαίες παρεμβάσεις για τις διαδικασίες της αδειοδότησης των κεραιών άφησε να περάσει ένας ολόκληρος χρόνος για να τις καταθέσει στη Βουλή.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Δεληκωστόπουλος ΕΕΤΤ Λουρόπουλος Παπαουλάκης ΤΠΕ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απόσυρση συσκευών ραδιοεξοπλισμού

Πιστοποίηση από την ΕΕΤΤ Οργάνου Εξωδικαστικής Επίλυσης Διαφορών στο πλαίσιο του Κανονισμού DSA

Πάνος Γιαλελής: Υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΕΠΕ

Αποτελέσματα της 63ης Συνεδρίασης της Ολομέλειας του BEREC

Ποιες ήταν το 2024 οι συχνότερες καταγγελίες στην ΕΕΤΤ βάσει του κανονισμού για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες

Απόσυρση συσκευής για ενδοεπικοινωνία κράνος-κινητό με εμπορική ονομασία HELMET BT HEADSET Β35

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • 100 ευρώ σε 80.000 ιδιωτικούς υπαλλήλους για επιμόρφωση στη συμπερίληψη στο χώρο εργασίας
  • Ιδρύονται 13 κέντρα καινοτομίας σε κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στη χώρα
  • 25 Χρόνια Τράπεζα Αίματος Vodafone: Πάνω από 5.500 μονάδες αίματος για εργαζόμενους και κοινωνία
  • ΣΕΤΠΕ: Σε κλίμα ενότητας η ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης
  • LG: Εξαγοράζει την OSO, πάροχο ποιοτικών λύσεων Θέρμανσης Νερού
  • ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ: Ολοκληρώνει με επιτυχία το έργο ψηφιακού μετασχηματισμού της
  • Europa και Protergia: Μαζί για ένα βιώσιμο ενεργειακό μέλλον
RSS itsecuritypro.gr
  • SOC4SME: Δωρεάν Παροχή Υπηρεσιών Κυβερνοασφάλειας για τις Ελληνικές ΜμΕ
  • ClickFix: Η νέα απειλή στον κυβερνοχώρο για τη διάδοση ransomware σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της ESET
  • Στρατηγική διάκριση για την Infinitum που λαμβάνει την πιστοποίηση GitLab Select-Level Partner ενισχύοντας τη δυναμική της στο χώρο των DevSecOps
  • Ο όμιλος Qualco ενισχύει την παρουσία του στη κυβερνοασφάλεια με την εξαγορά της Cenobe
  • Privacy is Power: Πανευρωπαϊκή έρευνα αναδεικνύει τη σημασία της ασφάλειας στην υιοθέτηση της τεχνολογίας AI
  • Νέα έκθεση «The State of Ransomware 2025» από την Sophos
  • Η Trend Micro ενισχύει την ασφάλεια στα εργοστάσια Τεχνητής Νοημοσύνης της NVIDIA Enterprise
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.