Ε. Ουζουνίδου: Το νομοσχέδιο δεν αποτελεί οριστική λύση

0

Δεν αποτελούν οριστικές λύσεις τα όσα περιλαμβάνει το σε συζήτηση στη Βουλή νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών «Ρυθμίσεις Θεμάτων Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Δημοσίων Έργων» σχετικά με την αδειοδότηση των κεραιών, υποστήριξε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ευγενία Ουζουνίδου, λέγοντας μάλιστα πως το υφιστάμενο σύστημα ευνοεί τις … «εξυπηρετήσεις» και τους «εκβιασμούς».

Ουζουνίδου

Ειδικότερα, κατά τη συζήτηση του προαναφερόμενου νομοσχεδίου στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου η κα. Ουζουνίδου ανέφερε: «Στο χώρο των τηλεπικοινωνιών δεν δίνετε οριστικές λύσεις, η νομοθεσία είναι διάσπαρτη και δαιδαλώδης. Το υφιστάμενο σύστημα αδειοδότησεων είναι ατελές, με συνέπεια να εμπλέκονται πάρα πολλοί φορείς με τους οποίους έρχονται σε άμεση επαφή οι πάροχοι και να δημιουργούνται συνθήκες για εξυπηρετήσεις ή ακόμη και για εκβιασμούς.»

Συνεχίζοντας η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως η πρόταση του κόμματός της είναι πως «απαιτείται ένα νέο σύστημα αδειοδότησης το οποίο θα εστιάζει, πρώτον, στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση με διαδικασία που οι πάροχοι θα έχουν επαφή με το Δημόσιο, μόνο σε επίπεδο front desk. Δεύτερον, στο συνεχή έλεγχο όλων των κεραιών – συστημάτων για θέματα ακτινοβολίας και τρίτον, στη διαφάνεια όλων των δεδομένων σχετικά με την ακτινοβολία των κεραιών –συστημάτων».

Η κα. Ουζουνίδου χαρακτήρισε τη δημιουργία του παρατηρητηρίου ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, εξέλιξη προς θετική κατεύθυνση με την προϋπόθεση ότι τα δεδομένα που συλλέγει θα είναι ανοιχτά για το κοινό.

Κατά τα λοιπά η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου εστιάστηκε κυρίως στα υπόλοιπα θέματα και όχι στις ρυθμίσεις που αφορούν τις τηλεπικοινωνίες.

Share.

Leave A Reply