Αισιοδοξία και πλάγιες βολές στο CEO Summit του InfoCom

0

Olimpia 1272

Παρά το γεγονός ότι η κεντρική συζήτηση των επικεφαλής των εταιρειών στο 16ο Infocom κύλησε σε ένα πνεύμα αισιοδοξίας, όπως το επέβαλε άλλωστε το θέμα του, ΟΤΕ και Vodafone διασταύρωσαν τα πυρά τους αναφορικά με το θέμα της Nova.

Σε μια αποστροφή του λόγου του και απαντώντας στα ερωτήματα που του τέθηκαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Γλαύκος Περσιάνης επεσήμανε πως οι αγορές χρειάζεται να λειτουργούν ανταγωνιστικά ενώ τόνισε με σημασία πως «τυχόν μονοπωλιακές πρακτικές σε μια αγορά π.χ. όπως είναι η συνδρομητική τηλεόραση, μπορούν να μεταφερθούν και σε άλλους τομείς που έως τώρα λειτούργησαν ανταγωνιστικά». 

Απαντώντας εμμέσως ο εκτελεστικός γενικός διευθυντής του ΟΤΕ Ζαχαρίας Πιπερίδης είπε πως «πολλές φορές αναλωνόμαστε στο σήμερα και δεν αντιλαμβανόμαστε τι έρχεται. Η αγορά του περιεχομένου είναι μια πάρα πολύ ανοικτή αγορά που πρέπει να ανταγωνιστούμε σε διεθνές επίπεδο». Το στέλεχος του ΟΤΕ μιλώντας για τη σύγκλιση παρατήρησε πως το θέμα δεν είναι απλά να ενώνεις τα υλικά αλλά να έχεις τα καλύτερα υλικά για τα ενώσεις και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να είναι σύγκλιση να κάνει μια εταιρεία επιθετικές προσφορές και στη συνέχεια να φθάνει να έχει μη εξυπηρετούμενα δάνεια». Σε όλους έγινε σαφές πως το σχόλιο αυτό αφορούσε τη Forthnet.

 

Share.

Leave A Reply